Pelerin ve Kama Kendi Dizilerine Kavuşuyor

cloak_and_dagger_by_olivernome

Marvel Comics evreninin en sıra dışı ikililerinden Pelerin ve Kama, ABC kanalı tarafından televizyona uyarlanıyor.

Kötücül bir bilim adamının sokaktan topladığı evsizlerin üzerinde yasa dışı uyuşturucular kullanması sonucu ortaya çıkan iki kahramandır Pelerin ve Kama (Cloak and Dagger). Diğer evsizler ilaçlar yüzünden bir bir can verirken bu ikili her nasılsa deneylerden sağ kurtulur, hatta bununla da kalmaz ve süper güçlere kavuşurular.

Tyrone Johnson (Pelerin) adlı delikanlı bir tür “karanlığa” dönüşür ve hayatta kalabilmek için ışığa ihtiyacı vardır. Ve bu ışığı insanları pelerininin altındaki sonsuz karanlığına çekip ruhlarını emerek elde eder.

Tandy Bowen ise tam tersine “ışığa” dönüşür, parmaklarından insanların buz kesmesine neden olan ışık kamaları fırlatabilmektedir. Çok geçmeden Pelerin’in karanlığa duyduğu açlığı en iyi Kama’nın ışığının durdurabildiği anlaşılır ve ikili beraber çalışarak uyuşturucu satıcılarına savaş açar. Çok geçmeden de birbirlerine âşık olurlar.

Ülkemizde ilk kez Bilka Yayınları’nın yayınladığı Örümcek Adam ciltlerinde (Gümüş Adam ve Kingpin macerasını hatırlayan var mı? Vanessssaaaaa!!) karşılaştığımız bu ikiliyi televizyonda izlemek oldukça ilginç olacak doğrusu.