Göktuğ Canbaba’dan Yeni Kitap: “Uzayda Sahibini Arayan Köpek”

uzayda-sahibini-arayan-kopek-ust

Edebiyatımızın üretken isimlerinden Göktuğ Canbaba, yeni bir çocuk kitabıyla raflardaki yerini aldı: “Uzayda Sahibini Arayan Köpek

Valizdeki Kedi, Fener Balığının Kayıp Işığı gibi kitaplarıyla çocuk edebiyatına sağlam bir giriş yapan Canbaba’nın yazın yelpazesi aslında çok geniş. Kendisini yeraltı, gençlik ve fantastik edebiyat türlerinde ürettiği eserlerle de tanıyoruz.

Sözü fazla uzatmadan Doğan ve Egmont Yayıncılık’tan çıkan yazarın son kitabına gelelim.

Siz hiç konuşan ve kitap okuyan bir köpek gördünüz mü? Hem de uzayın derinliklerinde! Genç kuşağın başarılı kalemlerinden Göktuğ Canbaba’dan sıradışı bir uzayda-sahibini-arayan-kopekkarakter ve kahkaha dolu bir öykü daha. Birbirinden ilginç icatlarıyla etrafa ün salmış Mucit, sevgili eşi Papatya ile mutlu mesut yaşıyordu. İnsanlardan uzak hayatları huzur doluydu. Ta ki Papatya bir gün nereden geldiği belli olmayan bir uzay gemisi tarafından kaçırılıncaya dek! Mucit’in, SivriKulak adını verdiği sevimli yavru köpekle tanışması da aynı gün oldu. Bu bir tesadüf olamazdı. Aradan on yıl geçti… Mucit, karısını bulmak için pek çok icat yaptı. Uzay gemisi de bunlardan biriydi. Ama Mucit’in yükseklik korkusu vardı. Bu yüzden uzaya gidecek cesur kahraman, SivriKulak’tan başkası değildi!

Göktuğ Canbaba’nın yazdığı, Biğkem Karavus’un resimlediği bu uzay macerasını eminiz çok seveceksiniz!