Terry Pratchett’in Eserleriyle İlgili Heyecan Verici Projeler Yolda!

terry-pratchett

Terry Pratchett için düzenlenen anma töreninde usta yazarın kaybına duyulan üzüntüyle, yolda olan pek çok heyecan verici projenin buruk sevinci birbirine karıştı.

Terry Pratchett’ın ölümünün üzerinden geçen bir yılda, usta yazarı oldukça özleyen hayranları ve dostları Londra’da gerçekleşen dokunaklı bir anma töreni için geçtiğimiz hafta bir araya geldiler. Neil Gaiman’dan Tony Robinson’a dek pek çok ünlü isim, Alzheimer sebebiyle hayatını kaybeden yazara saygıları sunup bu zamansız kayıp karşısında duyduğu üzüntüyü paylaşmak için, Pratchett’ın uzun süreli asistanı Rob Wilkins’in düzenlediği buluşmada yerini aldı.

Bu törenle birlikte, önümüzdeki senelerde pek çok yeni projede karşımıza çıkacak olan Pratchett’ın mirasının emin ellerde olduğu da bir kez daha teyit edildi. Söz konusu projeler şu şekilde:

  • Wilkins’le gerçekleştirdiği son konuşmalarının kamera görüntülerini de içeren bir BBC belgeseli.
  • Pratchett’ın isteği üzerine uyarlama çalışmalarını bizzat Neil Gaiman’ın üsteleneceği bir Kıyamet Gösterisi dizisi.
  • Pratchett’ın 2003 yılında yayımlanan Küçük Özgür Adamlar adlı kitabının kızı Rhianna Pratchett tarafından hayata geçirilecek bir film uyarlaması.
  • Wilkins tarafından yazılmış bir Pratchett biyografisi.
  • Senaryosu başarılı senarist Terry Rossio tarafından yazılacak, 1987 tarihli Pratchett romanı Mort’un film uyarlaması.
  • Pratchett’ın kısa hikayesi “Troll Köprüsü”nün post prodüksiyon aşamasında olan hayran yapımı filmi.
  • Bir Diskdünya Ansiklopedisi serisi. Serinin ilk kitabının adı “Ölüm” olacak.
  • Diskdünya evreninde geçen, “The Watch” adlı bir fantastik-polisiye dizi.

Bu uzun proje listesi Pratchett’ın hayranları tarafından ilgiyle karşılansa da, yazarın edebi mirasının akıbetinden endişelen bir grup okurun yüreğine su serpen de yine yazarın sadık yardımcısı Wilkins oldu ve usta yazarın arşivinde yatan yarım kalmış on kitap taslağının yayınlanmayacağı veya başka bir yazar tarafından tamamlanmayacağı konusunda bir kez daha güvence verdi.

Her ne kadar Pratchett’ı kaybetmiş olsak da, fikirlerinin ve verdiği ilhamların daha uzun bir süre bizimle birlikte olmaya devam edeceğini bilmenin buruk sevinci içerisinde, bu usta yazarı bir kez daha saygıyla anıyoruz.