Börü Hedefi Tutturdu, Kampanya Sonlandı! Bir Hayal Gerçek Oluyor

boerue-ust

Hayaldi, ama hepimizin desteğiyle gerçek oluyor! Bu başarı hepimizin.

Nasıl tanışmıştık ilk onlarla?

Olympos’a gittiniz, Ra’yı gördünüz, Thor’a aşıksınız, karma gerçekleşti ve Nirvana’ya erdiniz.

Ama Dünya’nın en kadimlerinden olan Türk – Moğol mitolojisine dair hiçbir şey izlemediniz, görmediniz.

Orta Asya’nın bozkır kültürüne dayalı, Animalizm, Şamanizm ve Tengrizim dolu bir evren; burada tıpkı gök tanrının kendisi gibi ağaçlar, mağaralar ve nehirler de birer tanrı; hatta ölüyse dedeniz de bir tanrı…

Böyle kazanmışlardı kalbimizi. Bir de o unutulmaz Kımız Partisi ve Kickstater’daki bağış kampanyasını başlattıkları harika geceyle! Böylece bir rüya gerçeğe dönmek için bizlere çağrı yaptı. MayAna Creatives ekibi, bizlere artık “bizden“, “köklerimizden” unsurlarla bir çizgi dizi izletmek istediklerini haykırdılar ve o harika karakterlerini gösterdiler. Yetmedi, Avatar’da Katara’nın yaşlılığını seslendirmiş Rüçhan Çalışkur’u önemli bir rolde, en bilge ve en aksi şaman olan Kam Ana’yı seslendirirken dinlettiler.

Harika şeyler oldu bu süreçte. Önce bir coşku, sonra ağır adımlarla ilerleyiş, zaman zaman umutların solması, bazen geri çekilen bağışlar ve sonunda… kavuşma!

85.000$ bağış hedefi ile yolan çıkan ekip, son 3 günde hem hedefi tutturdu, hem de bunu geçerek 87.692$’ı toplamayı başardı. Bize de artık bu çizgi diziyi izlemek kaldı.

Şimdi Bars, Pamir, Duman ve ayı Koza ile tanışma vaktidir. Küskün Türk mitolojisi tanrılarıyla yüz yüze gelme, Kam Ana’nın homurdanmalarına tebessüm etme günüdür!

Ellerinize sağlık MayAna Creatives. Ellerinize sağlık tüm bağışçı ve destekleyen arkadaşlar. Bu başarı hepimizin.

Haydi şimdi o harika Türkçe seslendirmeli fragmanı bir daha izleyelim. Bu sırada tekrar hatırlatalım: Börü (Boerue) Youtube üzerinden, Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanacak.