Philip K. Dick Öyküleri TV Dizisi Oluyor

philip-k-dick-ust

Bilimkurgunun büyük ustalarından Philip K. Dick’in öyküleri, Battlestar Galactica ve Breaking Bad’in yapımcıları tarafından televizyona uyarlanıyor.

Ülkemizde daha çok Bıçak Sırtı (Blade Runner) adlı eseriyle tanınan ünlü bilimkurgu üstadı Philip K. Dick, geçtiğimiz sene Yüksek Şatodaki Adam’la televizyonlarımıza konuk olmuş ve hatırı sayılır bir başarı elde etmişti. Bu da bizlere üstadın daha fazla eserini TV’de görmek için umut vermişti.

Ve beklenen haber tahmin ettiğimizden bile çabuk geldi! İngiltere’nin Channel 4 kanalı ve Sony Pictures, Electric Dreams: The World of Philip K. Dick adlı, 10 bölümlük bir mini-dizi için düğmeye bastı!

Dizinin senaristliğini ve baş prodüktörlüğünü Ronald D. Moore (Battlestar Galactica, Star Trek), Bryan Cranston ise yapımcılığını üstlenecek. Breaking Bad dizisinde Walter White rolüyle izlediğimiz Cranston ayrıca dizide de bizzat rol alacak. Ayrıca Dick’in kızı Isa Dick Hackett da yapımcı kadrosunda yer alıyor.

PKD’in öykülerinden uyarlanacak dizinin her bölümün kendi başına bir hikâye anlatması planlanıyor. Dizi Sony tarafından dünyanın geri kalan ülkelerinde de yayınlanacak.