Batman: The Animated Series’in Çizeri Hayata Gözlerini Yumdu

batman-the-animated-series-3

Batman: The Animated Series, Superman: The Animated Series ve Batman Beyond gibi 90’lar klasiklerinin storyboard çizerlerinden Darwyn Cooke, kansere yenik düşerek aramızdan ayrıldı.

Storyboard çizerliği dışında asıl olarak çizgi roman çizerliği ve kendine has tarzıyla tanınan Cooke, 2000 yılında yayımlanan Batman: Ego ile adını duyurmuş ve hemen arkasından çizdiği Catwoman ile adını piyasada sağlamlaştırmıştı. Daha sonra Marvel için Spider-Man ve X-Force gibi seriler çizen Cooke, başarısını sürdürmüştü.

Asıl başarısını ise 2005 yılında En İyi Sınırlı Seri dalında Eisner Ödülü alan ve 2004 yılında yayımlanmış olan DC: The New Frontier serisindeki çizimleriyle yakalayan Cooke ilerleyen yıllarda da ödüller almaya devam etmişti.

Darwyn Cooke

2007 yılında En İyi Tek Sayılık Çizgi Roman Eisner Ödülünü Batman ve The Spirit birlikteliğini aktardığı bir sayıyla alan çizer; 2011 yılında En İyi Yazar/Çizer; 2012 yılında En İyi Kısa Öykü; 2010, 2013 ve 2014 yıllarında da En İyi Uyarlama Eisner ödüllerini aldıktan sonra son olarak 2015 yılında DC Comics için çizdiği varyant kapaklarla da En İyi Kapak Çizeri Eisner Ödülü’nü almıştı.

Darwyn Cooke 54 yaşında aramızdan ayrılmış olsa da, yaptığı işlerin uzun yıllar değerinden bir şey kaybetmeyeceğini ve çizgi roman severlerin mutlaka göz atması gerektiğini düşünüyoruz.