Watchmen, DC Comics’in Evreninin Resmi Bir Parçası Oldu

dr-manhattan-ust

DC Comics, Watchmen’den tanıdığımız Dr. Manhattan’a Rebirth sayfalarında yer vererek Alan Moore’un ünlü eserini kendi evreniyle birleştirdi.

Watchmen serisi her ne kadar DC etiketiyle okurlarla buluşmuş olsa da daima kendi içinde bir kurgu, normal çizgi-roman evreninin dışında kalan bir hikâye olarak kabul edilmiştir. Serinin yazarı Alan Moore’un bunun böyle kalması konusunda ısrarcı davranmasının da etkisi büyüktür elbette. Ancak görünen o ki işler değişiyor, çünkü Rebirth akımı kapsamında çizgi roman sayfalarında görünen yeni karakterler arasında mavi tenli Dr. Manhattan’ın ta kendisi var.

Watchmen evreninin DC ile nasıl birleştiği henüz belirsiz; fakat Dr. Manhattan’ın önümüzdeki ay yayımlanacak Rebirth #1 ile raflarda boy göstermesi, Moore’un yarattığı diğer anti-kahramanların da karşımıza çıkabileceğinin güçlü bir göstergesi olarak görülüyor.

Öte yandan Yeni 52’de yer almayan Wally West, nam-ı diğer ilk Kid Flash de uzun bir aranın ardından geri dönüyor. Seriyi yakından takip edenlerin bildiği gibi kendisi aynı zamanda ilk Flash olan Barry Allen’ın da akrabasıdır. Ancak Yeni 52’ye geçiş yapıldığında ten rengi değiştirilmiş ve siyahi bir karakter hâline getirilmişti. Adı hâlâ Wally West olsa da bu evrende o artık Barry’nin kuzeni değildi. Şimdiyse orijinal hâli paralel bir evrenden dönüş yapıyor. Evet, iyice çorba ettiler… Yine de ikilinin kavuştuğu şu sahneyi görünce insan duygulanmadan edemiyor:

barry-allen-wally-west-rebirth

Yapılan açıklamaya bakılırsa sokaklarda artık iki Kid Flash koşturacak. Beyaz tenli Wally West kendi serisine kavuşurken Yeni 52’nin siyahi Wally West’i (artık Wally West III) Damien Wayne’in Teen Titans grubuna katılacak.

Kafanız çok mu karıştı? O zaman bir de yenisi ölen-ama güçleri bir Çinli’ye geçen-ve gerçek Superman’le yer değiştiren Clark Kent’in öyküsüne de bir göz atın.

Cidden… Marvel ve DC artık ne yapacağını iyice şaşırdı. Eski karakterleri öldürüp, değiştirip, sıfırlamak yerine kendi geçmişine, kültürüne ve güçlerine sahip yeni kahramanlar yaratmak bu kadar zor olmasa gerek. Değil mi Kamala?