Gillian Anderson, American Gods Kadrosunda!

gillian_anderson

The X-Files’in Dana Scully’si, Neil Gaiman’ın ünlü eserinden uyarlanan diziye katıldı.

Amerikan Tanrıları’nın dizi uyarlaması uzun zamandır yapım aşamasında. Farklı kanallar ve yapımcıların elinden geçen proje en son Hannibal’ın yapımcısı Bryan Fuller ve Heroes’tan tanıdığımız Michael Green’de kalmıştı. Dizinin yayınlanacağı kanal ise Starz oldu.

Nisan ayında çekimlerine başlanan diziden oyuncu haberleri de gelmeye devam ediyor. Bu seferki isim yakından tanıdığımız birisi: Gillian Anderson. The X-Files’ta gördüğü her türlü olağanüstü olaya karşın soğukkanlılıkla bilimsel bir açıklama aramaktan vazgeçmeyen gizli ajan Dana Scully’ı canlandıran Anderson, 14 yıl aradan sonra dizinin devam etmesiyle tekrar bu role dönmüştü. American Gods’ta ise ünlülerin şeklini alarak yeni tanrıların sözcülüğünü ve satış temsilciliğini üstlenen “Medya” olarak karşımıza çıkacak.

İsminden de anlaşıldığı gibi Medya, insanların bilgisayarlarına, televizyonlarına ve telefonlarına gösterdiği ilgiden beslenen bir tanrı. Özellikle günümüzde medya araçlarının hayatımızda aldığı yeri düşünürsek bu karakterin dizide kitaba göre çok daha önemli bir yeri olacağını düşünmek yanlış olmaz.

Dizinin başrolü Shadow Moon’u Ricky Whittle canlandırıyor. Kadroda ayrıca Emily Browning, Peter Stormare, Ian McShane, Bruce Langley, Jonathan Tucker gibi isimler de yer almakta.

Şimdiye kadar yapılan oyuncu tercihlerinden oldukça mutluyum. Neil Gaiman’ın da yapıma etkin bir şekilde destek verdiğini göz önünde bulundurursak heyecanlanmamak elde değil. Bir aksilik olmazsa 2017 yılında izleyebileceğiz bu diziyi.