Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Fırtınakıran

Sayfa: [1] 2 3 ... 374
1
Eğlence & Mizah / Ynt: Bugün Ben Şunu Öğrendim:
« : 11 Ocak 2018, 15:10:31 »
Yediği kaba tüküren insanın kürkçü dükkanına döndüğünü gördüm/öğrendim.

İzliyorum.

2
Çizgi & Anime / Ynt: En Son İzlediğiniz Anime?
« : 11 Ocak 2018, 09:32:51 »
Boku no hero academia 2. sezonu izledim. Hala shounen anime seviyorum. Yaşlandık halbuki :/

Ahaha, hemen hemen aynı yaşlardayız ve ben 3. sezonu deli bir merakla bekliyorum ;D Öyle düşünmeyin.

Boku no Hero Academia'nın o bilindik şapşal ama güçlü Shounen başkarakteri yerine, yine tırnaklarıyla kazıyarak gelen ama analitik zekası oldukça yüksek bir başrole sahip olması çok hoşuma gidiyor.

3
Acaba discord üzerinden bir radyo yayını yapılır mı yoksa bu konuda mixlr'a devam mı edilir?

Kendi adıma videolu bir şeyler var aklımda. Bir şeyler ayarlamaya çalışıyorum, şşşt

4

10. yılımızın şerefine, sitemizin takipçilerini bir araya getirmek ve sizlerle birebir sohbet edebilmek için bir Discord sunucusu açtık!

10 yılı aşkın süredir belli alt kültürlere gönül vermiş insanlarla birlikte nefes alan forumumuzun ve 10. yılını kutladığımız Kayıp Rıhtım’ın bütün takipçilerini bir araya getiriyoruz! Daha samimi bir ortamda, okurlarımızla kesintisiz birliktelik kurmak amacıyla hazırladığımız Discord sunucumuz nihayet karşınızda! Buraya tıklayarak erişebileceğiniz Discord kanalımız, ortak zevkleri olan insanları bir araya getirip anında fikir alışverişi yapabileceği bir ortam sunmayı hedefliyor.

Peki nedir bu Discord?

İlk başta çevrimiçi oyun oynayanlar için tasarlanan Discord, gittikçe amacının dışına çıkmış bir uygulama. Eski zamanların mIRC‘sini hafiften andırsa da, hem anlık sesli konuşma imkânı hem de kullanım kolaylığı açısından sıklıkla tercih edilir bir programa dönüştü. Uygulamayı isterseniz tarayıcınızdan, isterseniz de buraya tıklayıp bilgisayarınıza indirerek kullanabilirsiniz. Ayrıca telefonunuzun uygulama marketinden Discord’u ücretsiz olarak edinmeniz de mümkün!

Kayıp Rıhtım Discord sunucusu, okurlarını bekliyor.

5
Güncel / Ynt: Mutlu Yıllar
« : 01 Ocak 2018, 11:39:47 »
Gönlünüzce geçecek, sağlıklı, mutlu, şanslı bir yıl olsun  :yeho

6
Tartışma Platformu / Ödünç Kitap Verme Sorunsalı
« : 25 Aralık 2017, 09:37:35 »
Kendim dahil pek çok okurun kütüphanesindeki kitabı paylaşmadığına şahit oldum. Ancak dışarıdan bakan kişiler için oldukça burnu büyük bir davranış bu.

Genelde ödünç vermeyen kişilerin nedenleri benzerlik taşıyor. Verilen kitabın asla geri gelmemesi en başta yer alırken, geri gelen kitabın bir hayli deforme olmuş olması da ikinci en büyük neden. Şahsen yakın bulduğum ve benim gibi çok okuyan bir arkadaşımın kitabımı (1984) çamura düşürmüşlüğü vardır. Kendime kitabın yenisini almıştım. Bir de magazin forever kısmından örnek vereyim. Yıllar yıllar önce, hoşlandığım bir çocuğa verdiğim kitabın üstünde yuvarlanılmış gibi geri gelmesi sonucu kendisine karşı olan bütün ilgim sönüp gitmişti.

Çevremde kitap ödünç vermeyen ortak arkadaşlarımızı eleştiren, hafiften alaya alan kişiler var. Onlar böyle konuşunca içten içte, "bir bilsen, ben de öyleyim" diyorum. "Yahu ne olacak?" sorusunun cevabı bana genelde kötü dönüşlerle oldu. Ben de artık ödünç vermiyorum.

Çözümüm, ya kitabı doğrudan kendisine hediye etmek etmek ya da ona aynı kitabın yenisini alıp vermek.

Bibliyomani aşamasını hariç tutarak sormak istiyorum: Siz ne düşünüyorsunuz? Bir nesneye aşırı değer biçme, Bir tür bağımlılık mı bu? Burnu büyüklük mü? Yoksa karşı tarafın empati kurma vakti geldi mi? Sürekli kötü deneyimler yaşıyor olmamızın nedeni biraz da sakınan göze çöp atar durumu olabilir mi?

Not: e-kitap ve e-okuyucularla birlikte bunların kırılacağını düşünüyorum.

7
Yılın En İyi Animesi: Black Clover :D

Uzun zamandır fantastik kitaplardan almadığım tadı bu animeden alıyorum.

*Bu mesaj vakit buldukça kendini güncelleyecektir.*

8
Çevirmen Can Sevinç olacaksa okumayacağım yeni kitaplar. Çeviri kokan Sanderson kitaplarından gına geldi bana.

9
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 14 Kasım 2017, 17:38:47 »
Öncelikle Vakıf ve Tom Bombadil için bayrakları asmış durumdayım. Ellerinize, emeğinize sağlık. Sonrasında 3 sorum olacak ^^

1. Anlatış dışında bir Le Guin kitabı düşünüyor musunuz? Sürgün Gezegeni sonrası ikinci Le Guin kitabı olunca meraklandım.

2. Hyperion Cantos'u sormuş muyduk, hatırlayamadım. Sorduysak kusura bakılmasın. Sormadıysak, düşünüyor musunuz? Olabilir mi böyle bir şey, çünkü lütfen olsun.

3. Sizi seviyoruz Emre. Siz de Kayıp Rıhtım'ı seviyor musunuz :)?

10
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: 2312 - Kim Stanley Robinson
« : 10 Kasım 2017, 15:36:20 »
Çevirmene "Kitabı iyi çevirememişsin sonu havada kalmış." diyen okurlar gördü bu gözler. "Tamam da yazar sonunu öyle yazmış," deyince de, "Olsun, çevirmen olarak o sonu tamamlamak senin görevin," deyip saatlerce ağız dalaşına girmesi de cabası.

Bir de (bunu "hakaret anlamında demiyorum" kesinlikle), bilimkurgunun ona ne ifade ettiğini de bilmiyoruz. Transformers filmlerini bilimkurgu filmleri olarak görüp, bilimkurgu filmlerine bayılırım diyerek takip eden insanlar da gördüm. Verdiği Sürü ve Limit gibi örnek verdiği kitaplar da benim gözümde çoksatar eserler. Tekrar ediyorum, hakaret anlamında demiyorum.

11
Müzik / Ynt: Şu Anda Ne Dinliyorsunuz?
« : 03 Kasım 2017, 09:31:05 »
Faun - Federkleid

Cuma neşesi.

12
"Duvarda asılı duran silah oyunun sonunda mutlaka patlar." Ama Sfen patlayan bir silah değil, duvarda asılı durmaya devam eden bir silah :) İşte ben bunu mantıksız buluyorum. O zaman neden oradasın? Kurguya katkın ne? Olmuş olsun diye mi varsın, diyorum kendisine. Sonuçta ortada bir kurgu söz konusu, izleyiciye gösterilen bir silah var ve ayrıca,

Spoiler: Göster
Sfen Kudret'in sonu için çok önemli bir gizem ve "vay anasını!" heyecanı taşıyordu.


Peki ne oldu? Hiç. Uzay boşluğunda bir hiç.

Anaander içinse dediğine inanabilirim, fakat
Spoiler: Göster
Anaander'ın ne o dilleri destan ve tarihe damga vurmuş malum olayda öfkesi (sonuçta o kararı aldıran parçadan bahsediyoruz), ne de hükümdar gözüpekliğini gördüm. Anaander asla pısırık bir hükümdar olmadı. İlk kitapta ve ikinin başında çizdiği portre ile çok ters düşüyordu bana kalırsa.


Ya çok mutsuzum :( Çok mutsuzum Yapraaaak :(

Editörlük içinse senin hataların elbette çok olabilir ama iyi bir okuma gördüğüne inanamadım. "İyi" bir okuma görseydi her sayfada ek hatası görmezdim. Böyle olmamalıydı :/

13
Kırmızı Piyano - Josh Malerman

Malerman'ın daha önceki kitaplarını (Kafes, Gölün Dibindeki Ev) okumadım. Açıkçası çoksatar olduklarından dolayı ilgimi çekmediler. Kırmızı Piyano ise Aslı Dağlı'nın çeviriye başladığından beri kitabın ne kadar da benlik olduğunu söyleyip durmasından ötürü uzun zamandır listemde. Sonunda çıktı, bana ulaştı ve ben de başladım.

İlk gün 100 sayfa okudum ve şu an o 100. sayfadayım. Kitap anlaşılacağı üzere bir günde bile bitecek türden bir sürükleyiciliğe ve gizeme sahip. Gerilim türüne de giren kitap şu ana kadar benim gibi tırsak bir insanı korkutmadı. Muhtemelen ilerki sayfalarda bu işe başlayacak :)

Kırmızı Piyano, şu an benim için kafa yormadan okunacak ve merak uyandırıcı eserler kategorisinde. "Benlik" kısmına henüz gelmediğimi düşünüyorum. Ama Malerman'ın yarattığı soru işaretlerine nasıl cevaplar vereceğini de epey merak ediyorum, çünkü oluşturulan soru işaretleri öyle kolay sorular değil. Üzerinde kafa yormak gerekiyor. Karakterlerin ortaya attığı teoriler de mantık sınırları içinde ve zekice.

14
Merhamet yorumum:

Serinin nasıl çılgın bir hayranı olduğum gayet iyi biliniyor, fakat ben son kitap için iyi konuşmayacağım. Çünkü çok kızgınım.

Böylesine dahiyane bir seriye yakışmayan bir son. Awn, Skaiaat, Breq gibi harika karakterleri yaratmış olan Ann Leckie, sonrasında ağlak, aciz ve katlanılmaz ölçüde duygusal karakterlerle bir donanma kuruyor.  Elbette hepsi kendi duyguları, motivasyonları olan karakterler(di). Ama ilk kitaptan sonra seri feci bir düşüşe geçti. Özellikle sözde asker karakterlerin o ağlaklığı bu kitapta çekilmez bir boyuta geldi benim için.

Ben ki Teğmen Awn'ın hastasıyım, Breq'e ise saygım sonsuz, "Toren'ın Adaleti'nin askerleriyiz" diye kitabın konusu her açıldığında sözümü böyle sonlandırıyorum, bu ikisini yaratanın aynı yazar olduğundan şüphe ettim.

Serinin sonu benim açımdan facia şeklinde bağlandı. Ayrıca birçok mantık hatası mevcut. Mesela Sfen gibi bir karakterin işlevsizliği, Anaander gibi bir hükümdarın tüm karizmasının yerle bir edilip bu derece basitleştirilmesi, pek çok kez sert önlemlerle karşılaşmaları gereken durumlarda nedense başkarakterlere hiç sert müdahale edilmemesi başta göstereceğim nedenler. Yani adam galaksi yönetiyor ama olabilecek en aciz hareketleri yapıyor. Parmağının tek hareketi ile gezegen uçuracak adamın yaptıkları iş değil. Hem unutmayalım,

Spoiler: Göster
Anaader'ın o yönünde tek klonu bu kitaptaki değildi. Kendini gayet rahatlıkla feda edebilirdi.


Editörlük,

İthaki'nin bu seriye gösterdiği özensizlik beni çok üzüyor. Son kitaba geldik ama tüm kitap boyunca "eksik ekler" canımı iyice sıktı. Bir sayfayı tam okusaydım keşke.

Adalet'e aşık olmuş biri olarak beni korkunç bir hayal kırıklığına sürükleyen bir son oldu.

Canım çok sıkkın.

Önemli Not: Ama Adalet'i mutlaka okuyun.

15
Çok tatlı bir konu oldu bu ^^. Hem emek verip katılanların, hem çizimiyle bize eşlik eden Ethem Onur Bilgiç'in, hem de bu harika konuyu seçen ekip arkadaşlarımın ellerine/zihnine sağlık!

Sayfa: [1] 2 3 ... 374