Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - emuk

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 15
46
Eğlence & Mizah / Ynt: Tek Cümleyle Kitap Özeti
« : 20 Nisan 2013, 23:42:35 »
Spoiler: Göster
Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler
Ayna "Şu pamuk prenseste sağlam mal var, ha."

47
Televizyon / Ynt: Vikings
« : 18 Nisan 2013, 19:50:34 »
Birkaç arkadaşımla beraber ben de en başından beri izliyorum. Onlar gittikçe bozduğunu düşünse de ben kendini katlayarak ilerlediğini düşünüyorum. Travis fimmel role güzel adapte olmuş.

Ayrıca jenerik efsane.

48
5. Yıl / Ynt: China Miéville Röportajı Yayında!
« : 28 Mart 2013, 01:04:10 »
Emeği geçen herkese teşekkürler, harika olmuş.

49
Harika. Emektar üyelerimizin bu güzel mini incelemelerini okurken kendimi şampiyonlar ligini izliyormuş gibi hissettim. Ellerinize sağlık.

50
Televizyon / Vikings
« : 07 Mart 2013, 02:20:36 »


Yönetmen: Micheal Hirst
Oyuncular: Travis Fimmel, Clive Standen, Katheryn Winnick, Gabriel Bryne, Jessalyn Gilsig.
İMDB Puanı: 8.6

 Bugün rutinim olan dizilere bakmak için internetin başına geçtiğimde fark ettiğim bir dizi, Vikings. Sosyal medya ve yenilikleri yakından takip etmediğim için biraz şans eseri oluyor bu tarz karşılaşmalar ne yazık ki.
 Dizi 8. yüzyıl ile 11.yüz yıl arasındaki tarihi olaylara götürüyor bizi. İlham kaynağı ise dizinin başkarakteri ve gerçekte de ünlü bir İskandinav kahramanı olan Ragnar Lothbrok.


Sosyal medyadaki tanıtım yazısı şöyle:
Vikings, bizleri yılın büyük kısmını denizlerde geçirmiş olan İskandinavya'lı savaşçı ve tüccar bir kavim olan Vikingler'in bulunduğu çağa, 8. yüzyıl ile 11. yüzyıl arasında yaşanan Viking Devri'ne götürecek. Dizinin hikayesi ise gerçek yaşama ve karakterlere dayanıyor. Gerçek bir tarihsel figür olan, dönemin en büyük ve en popüler Viking kahramanlarından biri olarak nitelenen, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerin başına adeta bela olan Ragnar Lothbrok'un maceraları ve yaşadıkları ekranlara yansıyacak. Savaşlardaki başarılar, dönemin önemli isimleri ve bırakılan bazı sanat eserleri gibi konuları anlatan saga adı verilen kahramanlık destanlarında sıkça ismi geçen ve savaş Tanrısı Odin'in soyundan geldiğine inanılan Ragnar Lothbrok'un Viking kabilelerinin liderliğine doğru yükseliş sürecine odaklanılacak.

The Usual Suspects tanıdığımız Gabriel Byrne kabile şefi rolünde; ki bence cuk oturmuş. Ragnar'ı oynayan Travis Fimmel'in de merhum Andy Withfield'a olan benzerliği daha baştan hanesine bir puan ekliyor.

Henüz ilk bölümünü izledim ama Game of Thrones dizisinde başarıyla yansıtılan atmosfer bu dizide de en az o kadar başarılı bir şekilde yansıtılmış; neden bir başka Taht Oyunları olmasın, diye soruyor insan kendine. Eski çağlardan babam çıksa yerim diyenler için biçilmiş kaftan.

Michael Hirst tarafından yönetilen dizinin ilk bölümü 4 Mart Pazartesi günü yayınlandı(gerçi ikinci bölüm de illegal yollardan vaktinden erken internete düştü.). Dizi gelecek ve uykusuz geceler vaat ediyor.

İyi seyirler.

51
Sinema / Ynt: Razzie Ödülleri - Yılın En Kötüleri
« : 26 Şubat 2013, 17:06:04 »
Her ne kadar Twilight'ın düştüğü bu durum hoşuma gitse de, filmin üzerine bu kadar gidilmesini faşist bir yaklaşım olarak görüyorum.

52
Güzel soruymuş :) Eğer bu sınava girseydim 23 derdim.

53
Radyo Kulesi / Ynt: Son Gulyabani'nin Yeri
« : 24 Ocak 2013, 01:24:18 »
"Şimdi de küçük bir reklam arası." diye bir yazı görmediğim için şaşırdım sonunda.
Tanıtım ağız sulandırıcı olmuş; Efrasiyab hep ilgimi çekmiştir. Umarım Cuma günü bir iş çıkmaz da izlerim programı.

54
Filmler / Ynt: The Hobbit: An Unexpected Journey
« : 21 Aralık 2012, 22:06:52 »
Ben de an itibariyle izlemiş bulunuyorum. Söyleyeceklerim yukarıdakilerden farklı olmayacağı icin ayriyeten bir yorum yapmayacağım. Peter Jackson isin altından iyi çıkmış kanımca. İzleyin, izlettirin.
(Gollumlu bölümleri bi' ayrı seviyosss.)

55
Radyo Kulesi / Ynt: Kuzgundan Dinlediğim
« : 11 Aralık 2012, 21:48:23 »
Katılabildiğim kısacık zaman zarfında engin bir bilgi haznesine tanık olduğum bir program oldu. Her salı buradayız artık. Nice programlara.

56
Duyurular / Ynt: Kayıp Rıhtım 5. Yıl Buluşması
« : 10 Aralık 2012, 23:12:43 »
Katılmak istiyorum; ancak maalesef kesin bir şey diyemiyorum.

57
Bir nevi seriye saygı babında başladığım Drizzt'in artık yirmi küsürüncü kitabı olan Gauntlgrym'i okuyorum. Bu kadar kitap boyunca aynı karakteri okuyunca dünyanın en berbat kurgusu olsa bile içinizde hep bir burukluk oluyor. Kitabın kurgusunu ve gidişatını beğenmedim; ama Drizzt artık benim olmayan çocuğum gibi bir şey. Yirmi kitaptır onunlayım, kolay mı?

Ayrıca bu kitap bana feci derecede Tolkien çakması geldi(Bkz:Balrog ve Kadim Cüce Krallığı). Neyse, umarım seriye dahil olan son üçleme olur bu.
Spoiler: Göster
Bir de Gri Barrabus diye bir karakter var ki, Artemis Entreri'ye pek bir benzettim. Umarım Salvatore kendi içinde tutarlı bir açıklamayla bu karakterin aslında Artemis Entreri olmasına falan bağlar; yoksa feci derecede çakma bir karakter.(Biraz Artemis okumak da fena olmaz hani)
Edit: Sonu çok sağlamdı ya...

58
Radyo Kulesi / Ynt: Kuzgundan Dinlediğim
« : 28 Kasım 2012, 18:36:10 »
Hayırlı olsun efenim  :)

59
Tartışma Platformu / Ynt: Benzerlik
« : 19 Kasım 2012, 22:34:09 »
Gümüş damarlarını okumayanlar için spoiler içerir.



Bruenor'un ejderhayla dövüşü ve aşağı atlaması Gandalf'ın Balrog ile münasebetinin hemen hemen aynısıydı.

60
Duyurular / Ynt: 31. İstanbul Kitap Fuarı 2012
« : 19 Kasım 2012, 21:02:45 »
Bu fuarda fantastiğe nazaran daha çok bilim kurgu almak istiyorum. İndirimler gayet güzel. Kabalcı da zaten %50 imiş. Çok iyi oldu bu.

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 15