Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Subotai

Sayfa: 1 [2]
16
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 08 Temmuz 2015, 20:10:10 »
Neil Gaiman ve Michael Reaves' in Ara Dünya' sının devamını getirmeyi düşünüyor musunuz?

17
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: Yordam Kitap Soru Hattı
« : 29 Haziran 2015, 14:53:47 »
Rius' un diğer çizgi eserlerini yayın evinizden görme şansımız olacak mı?

18
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 26 Haziran 2015, 17:18:45 »
Robert E. Howard'ın Conan öykülerinin toplaması olan The Complete Chronicles of Conan cildini E.A.Poe öykülerini yayınladığınız gibi yayınlamayı düşünür müsünüz?

Yayınevine bir kaç ay önce mail üzerinden "Moorcock girişiminizden sonra Lin Carter, Lord Dunsany, Fritz Leiber gibi Kılıç ve Büyü Öyküleri yazarlarını gelecekte yayın evinizden görmeniz mümkün mü?" şeklinde bir soru yönelttim ve "Şimdilik böyle bir plan yok ama bir Robert E. Howard projesi üzerinde duruyoruz." cevabını almıştım.

Seninle aynı dilekleri paylaşarak üzerlerinde durdukları çalışmanın "The Complete Chronicles of Conan" olmasını ve "üzerinde durmaktan" öteye giderek hayata geçen bir çalışmaya dönüşmesini temenni ediyorum.

19
Konuyu biraz genişleterek bu türde e-spor, e-spor federasyonu vs. gibi kavramların yaratılmasındaki temel amacın online oyunların profesyonel spor liglerini taklit ederek "ayakta kalma çabası" (belkide manüplasyonu) olarak görüyorum.

Yani ihtiyacın oyuncu tarafında değilde yapımcı tarafında şekillenip kavramlaştırıldığı (metalaştırıldığı) suni bir hareket izlenimi uyandırıyor bende. Sponsorlara baktığınızda da bunu görebilirsiniz.

Düz konuşayım: Spor mpor bahane, kitleyi yönlendirecek ticari bir stratejiden ötesi değil bence.

20
Yazarlar / Ynt: Howard Phillips Lovecraft
« : 02 Haziran 2015, 13:50:01 »
Şurada Alfa Yayınları' nın Lovecraft Dost Derlemesi' ni yeninden yayınladığından (aynı çevirmen, düzeltilmiş metinler) bahsetmiştim. Şuana kadar beş kitap yayınladılar ve bunlardan en sonuncusu doygun bir derleme halinde geldi; umarım aynı şekilde de devam ederler.

Son yayınlanan kitapta (5. kitapta) ise Dost Derlemesi' nde bulunmayan metinlerin eklendiğini (Lovecraft' ın takma adlarla yazdığı birkaç metin) ve önceki Dost çalışmasının genişletilerek daha kapsamlı bir hale getirildiğini gördüm.

Daha fazla uzatmadan, önceki derleme ile yeni çalışmanın içerdiği metinlerin karşılaştırılabileceği aşağıdaki tabloyu hazırladım.

Spoiler: Göster



Umarım faydalı bir karşılaştırma olmuştur.

Not: "Dost Derlemesi' nde olmayıp Alfa' da eklenenler" diyerek tabloda listelediğim metinlerin farklı isimlerde çevrilmiş olması ihtimaline karşın metin düzeyinde araştırdım/karşılaştırdım lakin bulamadım. O yüzden bu kısımda hata yapmam mümkündür. Olası hatalarımı düzelten olursa sevinirim.  

Not 2: İki çalışmada da varolan metinlerden birkaçının başlıkları değiştirilmiş fakat metinler aynı bırakılmış. Örneğin Dost 3. cilt içerisinde "Zamandan Düşen Gölge" olarak çevrilen hikaye başlığı Alfa' da "Zamanın Uçurumunda" şeklinde çevrilmesi tercih edilmiş, metinleri ise birebir aynı.

Not 3: Seriye yeni eklenen kitaplar oldukça ilgili tabloyu güncelleyeceğim.

21
Duyurular / Ynt: Portaldaki haberleri takip ediyor musunuz?
« : 28 Mayıs 2015, 09:02:39 »
İşte tam olarak bu noktada, hazır da konusu açılmışken bir şey belirtmek isterim. Esaslı bir "Yeni gönderilen mesajları göster." butonu tıklayıcısı ve "Konuları okunmuş say" butonu düşmanıyım. Forumda yazılan her mesajı okumaya çalışıyorum. Ancak, özellikle forumun sakin zamanları olan hafta içinde atılan 17 mesajın 15'inin portaldaki haberler olduğunu görünce üzülüyorum.

Bu konuda aynı durumdan bende rahatsızlık duymaktayım:

Kullanıcı düzeyinde aktiflik ve pasiflik ayırımı gözetilmeden kullanıcının daha aktif katılım gösterebildiği forum gibi yapılarda her şeyi yayınlamak kirlilik yaratmaktan öteye gitmez gibi geliyor. Yani sadece haber niteliği taşıyan bir yazının ve ya röportajın kullanıcı düzeyinde fazla aktif katılım gerektirmemesi sebebiyle foruma taşınmasının pek bir değeri yokken inceleme gibi kullanıcılar tarafından sonrasında tartışılabilir, genişletilebilir nitelikte yazıların "kullanıcıyı daha aktif kılan ve karşılıklı iletişimde daha rahat bir ortam sunan forum yapısına" taşınması amaçlı duyurulmasını ise isabetli bir karar olarak yorumluyorum.

22
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 06 Mayıs 2015, 14:31:00 »
12 Kitap çevrilecek ama Tolkien'den onca kitap çevirmek hakikaten büyük bir sorumluluk. O yüzden hakkıyla yapabilecek bir çevirmene verilmesi için uğraşılıyor.

Bu 12 kitap Tolkien'in hangi eserleri? Christopher Tolkien'in düzenlediği 12 ciltlik Orta Dünya Tarihi mi? Yoksa daha önceden ülkemizde yayınlanmış Tolkien eserlerinin yeni baskıları mı?

Tam olarak şu:

http://en.wikipedia.org/wiki/The_History_of_Middle-earth

6.45 ilk iki cildini yayınladı lakin devamını getiremedi.

23
Sinema / Ynt: Interstellar (2014)
« : 10 Nisan 2015, 17:53:51 »
Yapımın kurgusu ya da hiçbir şeyine takılmadan çizdiği mühendis tablosu benim daha çok hoşuma giden detayı oldu. İnsanın varoluşunun en güzel yansıması merakı ve hayal etmesi ile şu Terra denen hapisaneden bir şeçilmiş yaratım fikrine sığınmadan (Carl Sagan' a selamlar), kader demeden, en zor şartlarda bile hayal edebilen, bilgiyi pratiğe dökebilen, feda edebilen, vazgeçebilen Cooper modeli daha derinden etkiledi/üzdü beni. Sanırım olmak isteyipte olamadığım, yeterli azmi gösteremediğim, yılların birikmiş tokadı gibi sert geldi.

24
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 08 Nisan 2015, 09:04:55 »
Hawkmoon Destanı, 4 Kitap Takım, %50 Indirim, Michael Moorcock
4kitaplık takım 33liradan 16,50e inmiş. Tanesi 4liraya geliyor, ilgilenenlere duyurulur.

http://www.645dukkan.com/collections/fantastik-kurgu-dizisi/products/hawkmoon-destani-4-kitap-takim-40-inidirim-michael-moorcock

Yıl aşırı (hatta 2 yılında üzerinde olabilir) olan bir indirimdir.

İnsanların ağız tatlarına laf söylemek istemem, görecelidir ama her güzel şeyin takdir edilemediği de bir gerçek.

Alın; sevip, sevemeyeceğinizi aldıktan sonra karar verin. Giden sadece 16.5 liradır: Bir Burger King menüsü, 2 sigara paketinden fazlası değil.

El atmamış olanlarınız şöyle bir bismillah deyip "kılıç ve büyü" konseptine giriş yapsın.

Kitaplar için arka kapaklarda şu ne dedi bu ne dedi diye referans paket yazıları yazdırılır da güvenip almak isteriz ya. Hah, işte tam o kapsamda forum olarak çok sevdiğimiz Neil Gaiman' ın bu yazara olan çocukluktan gelme sevgisini de göz ardı etmeden bir yaklaşın derim.

25
Beğeni ve sevgi kavramlarının göreceli olduğunu düşünerek "her güzel şey takdir edilmeyebilir, her takdir edilende güzel olmayabilir" sözüm sonrası konsept, kavram araştırması için aşağıdaki bağlantıya yönlendirmek isterim.

En aşağıdaki "trope" anahtarlarını açarsan içerdiği konseptler hakkında fikir edinebilirsin.

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Literature/Discworld

Lakin....

Hemen hemen her türlü konsepte rastlaman mümkün. Fakat en net yorumum ironi ve gönderme ağırlıklı eserler olması ki bazen fazlaca yorucu olabiliyor.

Kendimce: GÜZEL.

26
Dost Kitapevi Lovecraft Toplu Eserleri derlemesini arayanlar için güzel haberlerim var:

Dün akşam itibariyle 3. cildine Ankara, Karanfil Dost Kitapevi' nde rastladım. Sanırım bir nüsha depolarında kıyıda köşede kalmış ve keşfedilip fantezi ve bilim kurgu rafına taşınmış.

01. 06. 2015 Bilgi Güncelleme: Kitap satılmış.

Aynı şekilde İstanbul, Robinson Crusoe 389 Kitapevi' nde 2. cildi de mevcut; stok durumunu öncesinde mail ya da telefonla kontrol ettirin -ki ben yaptığım alışverişlerde şuana kadar güncel olmayan bir bilgiye rastlamadım.

https://www.rob389.com/toplu-eserleri-2-h-p-lovecraft/dp/tr/11/9789752980303

01. 06. 2015 Bilgi Güncelleme: Kitap satılmış.

İlk cildede bir şekilde rastlarsam bilgilendirmeye çalışırım.

27
İstanbul, Robinson Crusoe 389 Kitapevi satış sitesinde mevcut. Telefon veya mail yoluyla stok durumunu kontrol ettirebilirsin -ki yaptığım alışverişler öncesinde stok durumlarının güncelliği konusunda hep olumlu dönüş aldım.

https://www.rob389.com/gediksavaslari-efsanesi-1-buyucu-cirak-raymond-e-feist/dp/tr/11/9789758607976


Ayrıca, Ankara, Dost Kitapevi' nde 1 nüshasına geçende rastladım. Yine telefon edip kargolatabilirsin.

01. 06. 2015 Bilgi Güncelleme: Kitap satılmış.

28
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 22 Şubat 2015, 00:02:14 »
Tek kitap yayınladıktan sonra devam ettirmediğiniz Conan Yıllıkları üzerine bir devam çalışmanız olabilir mi?

29
Yazarlar / Ynt: Michael Moorcock
« : 14 Şubat 2015, 14:47:50 »
Çıkacak Elric Destanı konusunda İthaki Yayınevi' ne attığım mail sonucunda şöyle bir bilgilendirmede bulundular.

"Elric Destanı daha önce 6.45’ ten çıkan baskıyla aynı olmayacak. İthaki olarak özel bir koleksiyoncu edisyonunun haklarını aldık. Daha önceden yayımlanan hikayeler bizimkiler içinde bulunuyor ancak kronolojik sıraya göre. Bunun yanı sıra her kitap için özel olarak yazılmış makaleler, önsözler ve Moorcock’ın mektupları ve önemli sanatçılardan çizimler de kitaplara eşlik ediyor. Haliyle kitapların isimleri de farklı olacak. Kitaplar 6 cilt ve en azından ilk kitabı bu sene içinde yayıma uygun hale getirmek istiyoruz."

Verilen ipuçları (makale, önsöz, mektup, artwork içerikleri ve 6 cilt olması gibi detaylar) ile yaptığım küçük bir araştırmayla basılacağını tahmin ettiğim derleme ise şu olacak gibi duruyor:

http://www.isfdb.org/cgi-bin/pe.cgi?25647

-Umarım tahminimde yanılmam-

Ve en son olarak belirtmeliyim ki genel bilginin aksine Elric Destanı 6.45 tarafından tamamlanmadı. Seride çevrilmeyen kitaplar mevcut:

The Elric Saga

1. Elric of Melniboné (1972) also appeared as:
Variant Title: The Dreaming City (1972)

2. The Sailor on the Seas of Fate (1976)

3. The Weird of the White Wolf (1977)

4. The Sleeping Sorceress (1971) also appeared as:
Variant Title: The Vanishing Tower (1977)

5. The Bane of the Black Sword (1977)

6. Stormbringer (1965) also appeared as:
Variant Title: Storm Bringer (1984)

7. The Fortress of the Pearl (1989)

8. The Revenge of the Rose (1991)

9. Elric: The Return to Melniboné (1973)


30

Dost Yayınevi tarafından daha önce 3 cilt halinde yayınlanan toplu eserlerinin -yine aynı çevirmen (Hasan Fehmi Nemli) elinden çıkan- lakin bu sefer ciltler yerine her kitap bir öykü içerecek şekilde (4.ve 5. kitapla birlikte cilt haline getirmeye başladılar) Alfa Yayıncılık girişimiyle yeniden yayınlanan derlemesi.

Dost derlemesini kaçırdıysanız -ki basımı yok artık- bu seriyi almanızı öneririm. Şuan için iki öyküsünü aynı zamanda (2 Şubat' ta) yayınladılar. Umarım aynı hızda sonuç veren bir girişim olur.

İlgili derleme kaynakları:

http://www.isfdb.org/cgi-bin/pl.cgi?428560
http://www.isfdb.org/cgi-bin/pl.cgi?297434
http://www.isfdb.org/cgi-bin/pl.cgi?297436

Not: İçerik tamamen Dost derlemesi ile aynı. - Güncelleme

Seriye yeni eklenenler (2015 içerisinde tamamlanması planlanıyormuş):

Spoiler: Göster

Sayfa: 1 [2]