Önce Gaiman, Şimdi de Scalzi TV’ye Geliyor

gaiman scalzi dizi

Amerikan Tanrıları’nın dizileştirilmesine dair haberimizi daha önce yayınlamıştık. Ancak şimdi Gaiman eserlerinin ekranlardaki geleceğini parlak gören yapımcılar Amerikan Tanrıları’nın ardından Anasi Çocukları’na da el atmaya hazırlanıyormuş.

anansi cocuklariÖte yandan, Amerikan Tanrıları için bazı değişiklikler de söz konusu. Maalesef Gaiman’ın modern tanrılarını TV ekranlarına uyarlayacak kanal HBO değil. Dizinin yapımcıları değişmiş durumda. Tom Hanks’in şirketi Playtone eseri uyarlayacak ekipti, ancak şimdi proje Fremantle Media’ya devredildi. Bu arada Playtone’dan ayrılan ve Gaiman’ın “Playtone’un en parlak yıldızı” olarak tanımladığı Stefanie Berk de Fremantle firmasına transfer oldu.

Tanrılardan bıkmayan televizyon yapımcıları, sonrasında örümcek Anansi ve oğullarının çılgın hikâyesini  Red Productions’a teslim etti.

Neil Gaiman haberlerine şimdilik bir ara veriyoruz, çünkü kameralarımızı John Scalzi’ye çevirme vaktimiz geldi.

redshirtsYaşlı Adamın Savaşı ile tanıdığımız ve bu eserin serisiyle sayısız ödülü toplayan, ama bundan da öte, hayranlarına karşı inanılmaz bir sıcaklığı ve hoşgörüsü olan Scalzi’yi TV’de görecek olmaktan gerçekten mutluyuz!

Maalesef bu sıra dışı yazarın ekranlara uyarlanacak eseri Yaşlı Adamın Savaşı değil, Redshirts. Dan in Real Life firması tarafından uyarlanacak dizinin bir mini dizi olması şimdilik bahsi geçen konular arasında. Bu arada söylemeden geçmeyelim, Redshirts Hugo Ödülü’nü kucaklamış bir eser ve hayranları şimdiden karakterleri kimin oynaması gerektiğine dair fırtına gibi bir tartışmaya tutuşmuş durumda!

Bir komedi-bilimkurgu eseri olan Redshirts, hem bilimkurguya aç gözlerimizi doyuracak hem de Otostopçunun Galaksi Rehberi tadındaki mizah öğeleriyle bizi gülmekten kırıp geçirecek gibi görünüyor. En azından bizim umudumuz bu, çünkü Kayıp Rıhtım ekibi olarak bu diziyi gerçekten ekranlarda görmek istiyoruz!