Marmara Çizgi’den Üçü Bir Yerde

marmara cizgi 3 cr

Marmara Çizgi sessiz sedasız üç yeni çizgi roman çıkardı. Sizleri fazla merakta bırakmadan hemen sadede gelelim.

İlk çizgi romanımız All-New X-Men 1: Geçmişteki X-Men. Zaten halihazırda Astonishing X-Men serisini basan Marmara Çizgi, Mesih Kompleksi hikayesinden sonra Marvel Now olayının bir parçası olan All-New X-Men ile tam gaz devam ediyor. Ancak bu çizgi romanı alacak arkadaşlara küçük bir not: Bu hikayeden tam anlamıyla zevk almak istiyorsanız House of M, Messiah Complex, Messiah War, Second Coming, Avengers vs. X-Men ve X-men: Schism hakkında kısa bir araştırma yapın. Peki bu ciltte neler var ? Bunun için sözü tanıtım bültenine bırakıyoruz : (Künye bilgileri için tıklayın!)

gecmisteki xmen’’Profesör X’in orijinal beş öğrencisi -Cyclops, Marvel Girl, Iceman, Angel ve Beast- geçmişten koparılıp günümüze getirilir. Ama burada buldukları şey -kendilerinin gelecekteki durumları ve Xavier’in rüyasının aldığı hal- hayalini kurdukları gelecekten çok uzaktır. Bu genç, idealist kahramanların, geleceklerinde onları bekleyen kahredici gerçekle yüzleştiklerinde verdikleri tepki ne olacaktır? Peki günümüz dünyasına küsmüş X-Men, geçmişleri ezici bir güçle üzerilerine doğru gelirken olaylarla nasıl baş edecektir? Orijinal takımın, emsalleriyle yüz yüze gelmesi, huzur dolu bir buluşma olmayacaktır. Bu buluşma aynı zamanda X-Men’den birini sonsuza dek değiştirecektir. Brian Michael Bendis ve Sutart Immonen, X-Men için yeni bir çığır açıyor!’’

Diğer çizgi romanımız ise; Saga, Walking Dead gibi serilerle ana akım çizgi roman sektörüne adeta nanik çeken Image Comics’in bir diğer başarılı serisi Chew. 2010 yılında en iyi yeni seri ve 2011 yılında devam eden en iyi seri dallarında Eisner Ödülü sahibi olan Chew, çoktan bizim okuma listelerimize girdi. Hannibal Lecter’ın sofistike yemek alışkanlıkları ilginizi çekiyorsa sizin de listelerinize girse iyi olur. Neden mi ? Bunun cevabını tanıtım bülteninde bulabilirsiniz : (Künye bilgileri için tıklayın!)

chew 1’’Tony Chu, bir dedektiftir ve bir sırrı vardır. Bu sır çok tuhaftır. Tony Chu sibopatiktir. Yani yediği şeylerden psişik imgelemler alır. Aynı zamanda, çözülemeyen bir cinayeti kimin ve neden işlediğini ortaya çıkarmak için kurbanının cesedini kemirmekten şikayet etmediği zamanlarda muazzam bir dedektiftir. En tuhaf, en acayip, en hastalıklı olayları araştırmak üzere GİD’nin Özel Suçlar Birimi’ne, yani gezegendeki en güçlü emniyet teşkilatına getirilir.

İşte karşınızda herkes tarafından ayakta alkışlanan, her yerde yok satan, beklenmedik derecede çarpıcı bir çizgi roman olan CHEW’ın ilk macerası: “Lezzetçilerin Tercihi.” Bu uçuk ve kara mizah dolu seride polisler, sahtekarlar, aşçılar, yamyamlar ve kahinlerle karşılaşmaya hazır olun.’’

Son olarak dost canlısı kapı komşunuz Spidey’den bir hikaye. Ama öyle alelade bir Spidey macerası değil. Bu hikayede Peter’ın hayatını etkileyen en önemli olaylardan birini anlatıyor. Gwen Stacey’nin -yani Peter’ın ilk aşkının- ölümünü. The Amazing Spider-Man – George ve Gwen Stacy’nin Ölümü adı altında çıkan çizgi roman her Örümcek severin mutlaka okuması gereken bir çizgi roman. Bunu okuduktan sonra hala Spidey’e doyamadıysanız, yine Marmara’nın bastığı Kraven’nın Son Avı’nı şiddetle öneriyoruz. Ve Clone Saga’yı da bize nasip etsinler diye çizgi roman tanrılarına yalvarıyoruz. Unutmadan tanıtım bülteni de hemen aşağıda : (Künye bilgileri için tıklayın!)

george-ve-gwen-stacynin-olumu’’1970’lerin başlarında, bir çift olay örgüsü çizgi romanlardaki ölümsüzlük kavramını sonsuza dek değiştirdi. Okurları o zamana dek hiç olmadığı kadar şoke eden, günümüzde ise sadece parmakla sayılabilecek sayıda hikayenin aşabildiği aksiyon dolu bu trajediler neticesinde, Örümcek Adam önce bir dostunu, ardından sevgilisini ve son olarak da ezeli bir düşmanını kaybetti.

Bizimle birlikte geçmişe doğru bir yolculuğa çıkın ve Örümcek Adam’ın hayatındaki en büyük dönüm noktalarından ikisine tanık olun. Doktor Ahtopot ve Yeşil Cin’in Marvel Evreni’nde bıraktıkları kalıcı etkinin kaynağını öğrenin.

Stan Lee ve Gerry Conway tarafından yazılıp Gil Kane ve John Romita Sr. tarafından çizilen bu toplama ciltte, Amazing Spider-Man serisinin 88’den 92’ye kadar olan sayıları ile 121 ve 122. sayıları bir araya getirilmiştir.’’

Yine bize kitapçıların yolu göründü. Ne diyelim bol çizgi romanlı günler sizinle olsun…