Kasım Ayı, Wolverine Ayı

wolverine-top

Bu ay Wolverine’e doyacaksınız. Neden mi? Zira Çizgi Düşler, X-Force: Volume 3 ile Savage Wolverine’nin ilk ciltlerini, Marmara Çizgi de altta kalmamak adına Astonishing Spider-Man & Wolverine’i basmış.

Peki bu kitaplarda Wolverine kimleri, neden doğrayacak?:

Takip edenler bilir, X-Force son yıllarda Marvel’dan çıkan en sağlam işlerden biri. Yalnız bu seriye başlamadan House of M’e bir göz atmanızı öneririz. Zira olayların çıkış noktası o serinin sonucunda meydana gelenlerle yakından iniltili.

xforce-melekler-ve-seytanlarHouse of M sonrası dünyadaki mutant nüfusunun neredeyse hepsi güçlerini kaybetmiştir ve mutant karşıtı hareketler yeniden güç kazanmaya başlamıştır. Bunun üzerine Cyclops, X-Force’u gizlice yeniden toplar. Wolverine liderliğinde yeniden kurulan ekibin tek bir görevi vardır: mutant ırkına karşı olan tüm tehditleri ne pahasına olursa olsun yok etmek. Kısacası öldürmek serbesttir.

Savage Wolverine’i diğer Wolvy hikayelerinden ayıran ise her hikayede Logan’ın bir ortağının olması. İlk hikayede, serinin adından da tahmin etmişsinizdir belki, Wolvy kendini Savage Land’de bulur. Neden burada olduğunu anlayamaya çalışan Logan, bir S.H.I.E.L.D. ajanını taşımakta olan Neanderthallere rastlar ve fazla kurcalamadan onlara saldırır. Ardından kavgaya Shanna the She-Devil (Ka-Zar’ın sevgilisi olan hatun) dahil olur ve olaylar gelişir.

Astonishing Spider-Man & Wolverine ise 6 sayılık bir mini seri. Zaman içinde bir ileri bir geri giden Spidey ve Wolvy’nin bu absürd hikayesini nasıl anlatmak gerekir bilemedik. 65 milyon yıl önce başlayan bu hikayede yaşayan bir gezegenin, Wolvy’nin kendilerine “Small Folk” diyen goril adamların peygamberi olduğunu söylesek siz de bize hak verirsiniz herhalde…

Ne diyelim efendim, hepinize bol Wolvy’li günler… Aman pençelere dikkat!

savage-wolverine astonishing-spiderman-wolverine