İngiliz Siyasetçi Seçildiği Takdirde Dr. Who’yu Yasaklayacak!

dr-who

Bugüne dek çok seçim vaadi duyduk. Hepsi olmasa da çoğu inandırıcı olmaktan öte gülünecek, hatta neredeyse hayret edilecek şeylerdi. Ama hiç böylesini görmemiştik doğrusu!

Şu sıralar İngiltere’de genel seçim zamanı ve vatandaşlar her gün politikacılardan yeni seçim vaatleri dinliyorlar. Ama aralarında en ilginç, en sıra dışı (ve muhtemelen en kabul edilemez olanı) UKIP (United Kingdom Independece Party – Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi) başkanı Nigel Farage’ınki olsa gerek.

Independent gazetesinin yazdığı habere göre Nigel Farage, BBC kanalının şu anki hâlinden oldukça şikayetçi. Kanalın popüler eğlence programları yapmaması gerektiğini ve tıpkı eski günlerde olduğu gibi yerel haberlere, sanat programlarına ve dini yayınlara dönmesi gerektiğini savunuyor.

Farage sadece bununla kalmıyor, seçildiği takdirde Doctor Who başta olmak üzere tüm BBC dizilerini de yasaklayacağını söylüyor. Buna Sherlock, Call the Midwife ve EastEnders da dahil elbette.

Biz de en çılgın ülke bizimki sanıyorduk… Seçimler 7 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleşecek. Umarız o güne dek ufak çaplı bir ağlayan melek heykeli UKIP binasına bir “iyi niyet” ziyaretinde bulunur.