Jared Leto’lu Joker’in Neye Benzeyeceğini Sonunda Gördük!

Jared-Leto-Joker

Joker yine ortalığı kaosa boğdu. Hem de tek bir fotoğrafla! Suicide Squad’ın yönetmeni David Ayer, Jared Leto’nun canlandıracağı Joker’in ilk resmi fotoğrafını paylaştı ve sanal alem tam anlamıyla ikiye bölündü.

Joker… Batman’in en büyük düşmanı ve belki de gelmiş geçmiş en unutulmaz süper kötü. Ve bugün onun 75’nci doğum günü. Suicide Squad’ın yönetmeni David Ayer de Suçun Soytarı Prensi’nin bu anlamlı (!) gününü kutlamak için Joker’in ilk resmi görüntüsünü Twitter hesabı üzerinden paylaştı.

Suicide Squad ekibi size mutlu yıl dönümleri diler Mr. J!

Eh… Tam olarak beklediğimiz gibi değil, siz ne dersiniz? Evet, köklü bir değişikliğin sinyallerini alıyorduk, hatta sizlere bununla ilgili ayrıntılı bir makale de sunmuştuk ama bu kadarını tahmin etmemiştik doğrusu. İlk dikkatimizi çeken şey dövmeler oluyor. Joker’in çizgi-roman karelerini dolduran HAHAHA!ları bu kez tüm vücudunu kaplamış durumda. Ayrıca sağ kolundaki büyük sırıtış da bir başka dikkat çeken ve refleksif olarak sırıtmanıza neden olan ayrıntı. Hemen fark edilmeyenlerse sol gözünün altındaki J dövmesi, omzundaki iskambil kartları ve alnındaki “Damaged” (Hasarlı) ibaresi…

Ve tabii ki dişler… Şahsen krom kaplı bu yeni dişleri ben pek sevmedim. Evet, Batman’den yumruk yiye yiye pek çoğunu kaybetmiş olabilir ama… sevmedim. Bunun yanı sıra Heath Ledger’ın aksine yüzünü beyaza boyayan bir Joker değil, direkt beyaz tenli biri var karşımızda. Tanıdığımız Joker’le olan tek bağlantısıysa saçlarının yeşili ve elindeki tek mor eldiven gibi görünüyor.

Dikkatimizi çeken bir diğer şeyse yönetmen ve oyuncunun ikinci kez The Killing Joke’a gönderme yapması. Çünkü bu pozu hepimiz çok çok yakından tanıyoruz.

joker-killing-joke

Joker’in bu yeni hâli serinin hayranlarını tam olarak ikiye bölmüş durumda. Bir yarısı “Kimin aynı Joker’i tekrar tekrar görmeye ihtiyacı var?” diyerek karakterin bu yeni görünüşünü sevgiyle bağrına basarken diğer yarısıysa aslına neredeyse hiç ama hiç sadık olmadığından ondan nefret etti. Hatta onu Marylin Manson özentisi olmak suçlayan bile var.

Bu noktada Joker’in ilk kez 25 Nisan 1940’ta Batman’in ilk sayısında ortaya çıktığını ve o sayıda bile mor takım elbisesini giydiğini, yüzünün bembeyaz olduğunu, kaos yarattığını ve insanların yüzlerine o dehşet verici sırıtışı bırakan gülme gazıyla öldürdüğünü belirtelim. Evet, 75 yıl önce de aynıydı Joker.

joker-first-appearence

Bununla birlikte Leto’nun canlandıracağı karakterin görünüşü, dövmeler haricinde bizlere o kadar da yabancı değil. Çünkü kendisi şu hâliyle Batman: R.I.P.’teki Joker’i feci derecede andırıyor.

joker-batman-rip

Eh… Sonuç ne olursa olsun Joker’in bu hâlinin sinema tarihinde öyle ya da böyle büyük bir iz bırakacağı ve yıllarca konuşulacağı şimdiden belli. Ona da zaten bu yakışırdı.

Doğum günün kutlu olsun Mister J!