Adam Savage Bu Sefer De Kaptan Kirk’ün Koltuğunu İnşa Etti!

adam-savage-star-trek-chair

Mythbusters ile tanıdığımız, şimdilerdeyse One Day Builds adlı kendi programını sunan Adam Savage, Uzay Yolu dizisinden feci derecede aşina olduğumuz kaptan koltuğunu gerçeğe dönüştürdü.

Aslında koltuk sıfırdan tasarlamış sayılmaz. Çünkü Savage onu bir yıl önce eBay’den almış ama ucuz işçiliği ve kötü taklitçiliği karşısında öyle büyük bir hayal kırıklığına uğramış ki (eh, ne de olsa adam her şeyi kendi elleriyle birebir üretmek gibi muazzam bir yeteneğe sahip) onu bir yıl boyunca deposunun tozlu köşelerine hapsetmiş.

Ama en sonunda, düş kırıklığını bir kenara bıraktığında (bunun için 1 yıl beklemiş, evet. Düşünün artık kaç parçaya ayrılmış adamcağızın yaşlı kalbi) onu karanlıklardan çıkarıp adam etmeye karar vermiş. Böylece sadık dostu Jeremy Williams’la kafa kafaya verip orijinal Atılgan’daki koltuğu birebir olarak inşa etmişler.

Videonun tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz; koltuğun ilk hâliyle son hâli arasındaki fark (Savage’ın deyimiyle %99.9 isabetlilikle) gerçekten de olağanüstü. Eğer çok fazla vaktiniz yoksa ya da teknik ayrıntılar sizi ilgilendirmiyorsa ilk birkaç dakikayı izleyip koltuğun ilk şeklini gördükten sonra Skati’nin yardımı olmaksızın 32:00’ye ışınlanabilir ve Savage’ın bir çocuk kadar şen bir şekilde gerçekleştirdiği eğlenceli sunumu izleyebilirsiniz. Ses efektlerine dikkat…

Bu arada gözünüz durmadan stüdyodaki diğer eşyalara kaçıp kaçıp duracak, boşuna kendinizi tutmaya çalışmayın. İyi seyirler.