Moffat Doğruladı: Dönüyorlar!

osgood-dr-who

Doctor Who ve Sherlock dizilerinin beyin yakan kurguları ve uzun yıllar süren sezon araları ile ünlü, zalim senaristi Steven Moffat, şu sıralar çekimleri devam etmekte olan Doctor’ın 9. sezonu ile ilgili merak edilen bir konuya sonunda açıklık getirdi.

İlk defa Doctor Who 50. Yıl Özel Bölümü olan The Day of the Doctor ile tanıştığımız Osgood karakteri, diziye katılışı henüz görece çok yeni olmasına rağmen, gerek Doctor’ın büyük bir hayranı olup farklı Doctor’ların aksesuarlarını üzerinde taşımasıyla, gerekse de geek görünümü ve adeta dizinin hayranlarını temsil eden imajıyla ilk göründüğü andan itibaren benimsenmiş ve çok sevilmişti.

Lakin bu tatlı ilişki çok kısa sürmüş, özel bölümü takip eden 8. sezonun finalinde The U.N.I.T. çalışanı Osgood, Doctor Who evreninin adeta Joker’i olan Master tarafından buharlaştırılarak, toz haline getirilerek, havaya uçurularak acımasızca yok edilmişti.

Dizinin doğası gereği sert ayrılıklara alışık olan hayranlara göre bile çok erken olan bu ölüm, finalin ardından forumlarda aslında ölmüş olanın Osgood değil de onun Zygon kopyası olabileceği teorilerinin doğmasına yol açmıştı. Çünkü kendisini bundan önceki son görüşümüzde The U.N.I.T.’i tam da elim bir Zygon meselesinin müzakere aşamasında bırakmıştık ve kimin Zygon kimin insan olduğu belli değildi (Bkz: Doctor Who 50. Yıl Özel Bölümü).

İşte Moffat geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklamayla sonunda bu konuya açıklık getirdi ve bize iki yeni haber verdi.

Osgood geçtiğimiz sezonun sonunda kurban gittiği cinayetten geri dönüyor. Kısa süre önce Osgood’un kesinlikle öldüğünü ve geri dönmeyeceğini belirtmiştik… ama zaman yolculuğuyla ilgili bir dizide her şey olabilir. Zeki Ingrid Oliver yeniden aramızda. Ama bakalım Doctor bu sefer bir numaralı hayranına güvenebilecek mi?

Görüldüğü üzere, Moffat her zamanki gibi yaptığının arkasında durmaya kararlı. Evet, Osgood dönüyor. Fakat hayır, Zygon kopya teorisindeki şekliyle değil. Anlaşılan ölü olan yine ölü kalacak. Ancak Osgood’un yaşadığı yıllara yapılan yolculuklarda kendisini görmemiz mümkün olacak.

Söylediklerine bakılırsa Ingrid Oliver’ın kendisi de diziye döndüğü için oldukça sevinçli. Nasıl olmasın?

Doctor Who dizisinde çalışan her aktörün de söyleyeceği gibi, daima içinizde sizi tekrar sete çağıracaklarına dair gizli bir umut taşırsınız. O çağrıyı almak hem beklenmedik hem de harikadır. ‘Onur’ lafı bu sıralar çok fazla kullanılır oldu ama bu gerçekten de bir onurdur. Özellikle de Osgood’un geçen sezonun sonunda gerçekten de öldüğünü düşündüğüm için!

Benzer bir durum, 8. sezon başlamadan önce Captain Jack Harkness ve River Song karakterlerinden hangisinin dönmesinin daha çok istendiği konusunda hayranlar arasında yapılmış bir ankette de mevcuttu ve River Song o müsabakayı kıl payıyla kazanmış olmasına rağmen henüz kendisini dizide ya da 9. sezonun çekimlerinde göremedik. Kim bilir, belki de onu 12. Doktorumuz Peter Capaldi’ye büyük olasılıkla veda edeceğimiz 10. sezona yakışacak epik bir bölüm için saklıyorlardır.

Gelelim ikinci habere. Yine 50. Yıl Özel Bölümü’nde bir kez daha görme şansı yakaladığımız, Klasik Seri yaratıklarından Zygonlar da yeni sezonda geri dönenler arasında. Üstelik Osgood ile aynı bölümde.

Osgood’u en son süpürülmeyi bekleyen bir avuç toz olarak bıraktığımıza ve bundan böyle kendisini ancak tekrar geçmişe giderek görebileceğimize göre, muhtemeldir ki 50. Yıl Özel Bölümü’nde çözülmesi için geri plana attığımız Zygon meselesine bu kez daha derin bir şekilde yoğunlaşacağız ve Osgood’un diziye katılışı yine uzun süreli olmayacak. Allons-y!