X-Files’ın Yeni Senaryosu Ajan Mulder’ı Ağlatmış

x-files-mulder-scully

TGRT’nin… pardon… Fox TV’nin meşhur paranormal dedektiflik dizisi X-Files gün geçtikçe gerçek olmaya bir adım daha yaklaşıyor.

Ajan Mulder rolüyle tanıdığımız David Duchovny, Entertainmet Weekly ile yaptığı bir röportaj sırasında yeni X-Files’ın senaryosunu okurken daha ilk sayfadan itibaren gözyaşlarını tutamadığını itiraf etti.

İlk senaryoyu bu sabah aldım. Bir saat boyunca sadece onu okudum ve ilk sayfadan itibaren ağlamaya başladım. Ağlamamın senaryoyla bir ilgisi yoktu. O isimleri sayfanın üstünde görmek çok garipti sadece. Çok uzun bir zamandır bunun gerçekleşmesi için uğraşıyordum. Çok uzun bir süredir bunu planlıyorduk. Herkesi bir araya toplamak ve Fox’la anlaşma sağlamak çok zamanımızı aldı. Yani iki yıldır bununla uğraştığımızı söyleyebiliriz. Ama artık işin eğlenceli kısmına geldik. Artık diziyi sahiden de çekiyoruz. Bu benim için çok güzel ve tuhaf bir şekilde dokunaklı bir andı. Bu duyguyu rol yaparken nasıl kullanmam gerektiğini öğrenmem gerek.

Duchovny senaryonun detayları hakkındaysa ser verip sır vermiyor ve sadece “olağanüstü” demekle yetiniyor. Dizinin sadece gizeme mi odaklanacağı yoksa efsanelerin de yine işin içinde mi olacağı sorulduğunda da “Sadece altı bölüm çekecek olsak da her iki etmen de dizide yer alacak. Efsanelere dayanmayan bir X-Files, gerçek bir X-Files değildir,” şeklinde cevap veriyor.

Duchovny ayrıca dizinin uzatılmasına da sıcak baktığını ve bu konuda açık görüşlü olduğunu da sözlerine ekliyor.

Bu yaşımda 20 bölümlük biz dizi çekmek benim için zor olabilir. Gillian (Ajan Scully) için de öyle. Ama sanırım herkes bundan sonra ne olacağı konusunda açık fikirli. Diziyi sonlandırmak için geri döndürmüyoruz.

Bir diğer güzel haberse dizinin bir diğer unutulmaz karakteri Sigara İçen Adam’ın da kadroya katılması. Hatırlayacağınız üzere daha önce de iki ajanın hem patronu hem de düşmanı olan Walter Skinner’ın da dizide yer alacağı açıklanmıştı.

X-Files’ın önümüzdeki ocak ayında ekranlara dönmesi bekleniyor.