Marvel’den Süper Kahraman Dizisi Atağı!

marvel-dizi-ust

Daredevil dizisinin umulmadık başarısından sonra, Marvel yeni televizyon ortağı Netflix ile birlikte kurdukları evreni genişletme ve yeni diziler planlama hazırlığında.

Marvel’in şu an devam eden dizileri Agents of Shield, Agent Carter ve Daredevil’in başarısından sonra yeni dizi arayışına girdiğini hepimiz biliyoruz. Özellikle Daredevil, hem izleyici hem de eleştirmen nezdinde oldukça beğenilmiş ve hatırı sayılır bir izlenme sayısına ulaşmış durumda.

Elimizde Marvel’in kesin olarak planladığı bilinen Jessica Jones, Iron Fist ve Luke Cage dizileri var. Hatta bu karakterlerin (Daredevil dahil) tümünün bir arada olduğu bir The Defenders projesinin geleceği de söyleniyor.

Söylentilere göre ileride bir de The Defenders 2 projesi olacak. Tabii bu projeden önce gelecek dizilerin hangi karakterleri içereceği de şimdiden belli olmuş. Marvel, tıpkı Daredevil gibi çok daha karanlık kahramanlara odaklanacak bu ikinci evrede: Punisher, Blade ve Ghost Rider. Yalnız bu isimler öncekilere göre biraz daha fazla “şiddet” içereceğinden dolayı Marvel’ın bu konuda şüpheleri var. Özellikle daha önce sinemaya oldukça başarısız bir şekilde uyarlanmış Punisher bu iş için ciddi bir engel gibi duruyor.

Bunların dışında Marvel’ın bir de uzak vadeli planları mevcut Bunlardan biri ABC kanalıyla birlikte Hulk’un geçmişini anlatan bir dizi. Bunun dışında dizi ve film evrenlerini birbirine bağlamak için Hawkeye ve Black Widow gibi karakterlerin yeni uyarlamaları üzerinde çalışıyorlar. Ayrıca Pelerin ile Kama ve Ms. Marvel gibi karakterlerin de televizyona taşınması düşünülüyor.

Bir dedikodumuz da Daredevil’ın kötülerine dair: dizinin ilerleyen bölümlerinde BullseyeMr. Fear ve Mysterio gibi karakterlerin kadroda yer alması bekleniyor.

Bütün bu harika söylentilerin hepsi gerçekleşir mi bilmiyoruz ama Marvel, sinemaya verdiği önemi nihayet televizyona da vermeye başlamış gibi görünüyor. Öte yandan şimdiye kadar pek bir bağlantısı bulunmayan film ve dizi evrenini birbirine nasıl bağlamayı başaracaklar, orası merak konusu tabii. Eh…bize de beklemek ve gelişmeleri izlemek kalıyor.