Dr. Jekyll, Penny Dreadful 3. Sezon Kadrosunda!

Penny Dreadful

Showtime’ın viktoryen dönem Londra’sında geçen ve klasikleşmiş korku-gotik edebiyatı karakterlerini bünyesinde barındıran John Logan imzalı başarılı dizisi Penny Dreadful’un yeni sezon kadrosu şekillenmeye başladı.

Dr. Frankenstein, Dorian Gray, Vanessa Ives ve Ethan Chandler gibi birbirinden ikonik karakterleri işleyen yapım, ilk iki sezonuyla gerek senaryosu gerek oyuncularıyla adından söz ettirmeyi başarmıştı. Özellikle dönemin kasvetli atmosferini müthiş bir şekilde yansıtan görüntüleriyle resmen bir görsel ziyafet sunmuştu bizlere.

Bunun yanında Dracula ve Dr. Frankenstein gibi korku edebiyatı karakterlerini hikayesine ustalıkla katması ve vampir ile kurtadam gibi mitlere apayrı bir yorum getirmesi de diziyi özel kılan unsurlardan. Özellikle Eva Green’in inanılmaz bir oyunculukla hayat verdiği Vanessa Ives karakteri üzerinden yaratılan bir dram var ki… izlemek için başlı başına bir sebep bence.

Yeni sezonun başlamasına daha çok var, fakat diziye katılacak yeni isimler şimdiden açıklanmaya başladı bile. Bunlardan en önemlisi de Dr. Henry Jekyll. Robert Louis Stevenson tarafından 1886’da kaleme alınan Dr. Jekyll ve Mr. Hyde romanının baş karakteri Dr. Henry Jekyll, içindeki kötülükleri Mr. Hyde isimli birine yükleyen ve zaman zaman ona dönüşen bir şizofren. Diziye bambaşka bir renk katacağını düşündüğüm bu karakter Shazad Latif (Spooks, Salting the Battlefield) tarafından canlandırılacak.

Üçüncü sezon kadrosuna katılan bir diğer önemli isimse Dexter’dan tanıdığımız Christian Carmago. Aktörün Vanessa Ives’ın yakın bir arkadaşını canlandıracağı söyleniyor. Bunun yanında Sam Barnett (2012, Jupiter Ascending), Wes Studi (Hell On Wheels, A Million Ways to Die in the West) ve Jessica Barden’da (The Outcast, Far from the Madding Crowd) kadroya katılan diğer isimler olarak açıklandı.

Toplam dokuz bölüm olarak planlanan üçüncü sezonun çekimleri şu sıralar Dublin, İrlanda’da devam ediyor. Kesin olmamakla birlikte yeni sezonun yine 2016’nın Mayıs ayında başlaması planlanıyor.

Özellikle Dr. Henry Jekyll’ın da diziye dahil olmasıyla ortalık bir hayli şenlenecek gibi, ne dersiniz? Eğer hala diziye başlamadıysanız da sizlere diyeceğim tek şey şu; çok şey kaçırıyorsunuz!