Doctor Who’nun K9’u Kendi Filmine Kavuşuyor: K9-TimeQuake

k9-timequake

Doctor Who hayranları egzantrik zaman lordunu beyazperdede görmeyi bekleyedursun, robotik köpeği K9 ona fark atarak kendi uzun metrajlı filmine kavuşmaya hazırlanıyor.

Dizinin sıkı takipçilerinin iyi bildiği üzere ilk kez 1977’de, Dördüncü Doctor Tom Baker’ın döneminde seyircilerle buluşmuş ve o zamandan beri dizinin değişmez karakterlerinden biri olmuştu K9. Hatta Doctor Who’dan ayrı olarak kendine özel üç farklı dizide de başrol oynamıştı.

Ve şimdi, ortaya çıkışının üzerinden neredeyse kırk yıla yakın bir süre geçmişken bu kez de K9-TimeQuake adlı bir filmle sinema salonlarını fethetmeye geliyor kendisi.

Filmin senaryosu K9’un fikir babası olan ve pek çok klasik Doctor Who bölümünde imzası bulunan Bob Baker’ın bizzat kendisi tarafından yazılıyor. Ona Oscar ve BAFTA ödüllü Nick Park (Wallace & Gromit, Curse of the Were-Rabbit) eşlik edecek.

Filmde bugünün sinemasına hitap eden yepyeni bir görünüme sahip, ileri teknoloji ürünü bir K9 karşılayacak bizleri. Uzayın derinliklerinde geçen ve muhteşem bir aksiyon macera olmayı vaat eden milyon dolarlık bir filmde boy gösterecek olan robot köpeğimiz cesur kahramanlarla, androidlerle, korkunç uzaylılarla ve Doctor Who hayranlarının oldukça yakından tanıdığı nihai bir düşmanla, megalomanyak Omega ile karşılacak.

K9-TimeQuake’in 2017 yılı içerisinde, yani ortaya çıkışının 40. senesinde bizlerle olması planlanıyor.

k9-timequake-1