Kesinleşti: Star Trek, 50. Yıl Dönümünde Yeni Bir Diziye Kavuşuyor

star-trek-ust

Geçtiğimiz mart ayında sizlere duyurduğumuz üzere, CBS kanalı yeni Star Trek dizisi için düğmeye resmen bastı.

Önümüzdeki yıl ülkemizde de hatırı sayılır bir hayran kitlesi bulunan ünlü televizyon dizisi Star Trek’in (Uzay Yolu) 50. yıl dönümü. Bu nedenle dizinin hayranları çok uzun bir süredir CBS’nin bu konuyla ilgili bir sürpriz patlatmasını bekliyorlardı. Bizlerde geçtiğimiz aylarda bu konuyla ilgili rivayetleri size detaylı bir şekilde aktarmıştık.

Sonunda projelerden biri meyve buldu ve Star Trek bir kez daha televizyon dizisi olma yolunda somut bir adım attı. Yeni dizinin gelecek yıl sinemalarda boy gösterecek olan 13. Star Trek filmi Beyond’tan kısa bir süre sonra, 2017’nin ocak ayında yayın hayatına başlaması planlanıyor. Projenin başındaki isimse daha önce J.J. Abrams’la Star Trek (2009) ve Star Trek Into Darkness’ta (2013) çalışmış olan Alex Kurtzman var.

CBS kanalının dizi için yaptığı resmi tanıtım şöyle:

Yeni Star Trek dizisi bir yandan yeni hayali dünyalar ve yeni medeniyetler arayan yepyeni karakterler sunarken, diğer yandan da 1966’daki başlangıcından beri serinin imzası olan dramatik ve tartışmalı konuları da keşfe çıkacak.

CBS kanalının başkanı David Stapf ise konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Star Trek hayranlarına yeni bir dizi sunmak için orijinal serinin 50. yıl dönümü kutlamalarının ardından daha iyi bir zaman olamaz. Buradaki herkesin tarihsel bir önemi olan bu seriye büyük saygısı var ve bir sonraki televizyon dizisini Alex Kurtzman’ın, yani hem bu dünyayı hem de seyircilerini iyi tanıyan birinin yaratıcı zihnine ve yetenekli ellerine teslim etmekten dolayı çok heyecanlıyız.

2009’da çekilen ilk filmin ardından yeni sinema serileri alternatif bir evrende geçen, bambaşka maceralara odaklanmıştı. Yeni dizinin ise hangi zaman aralığında geçeceğine ya da bir yeniden yapım olup olmayacağına dair ise henüz bir bilgi yok.

Tek bildiğimiz Star Trek’in 50 yaşındayken bile “daha önce hiç kimsenin gitmediği yerlere cesurca gitmeye” devam edeceği…