Başarılı Bağımsız Film Snowpiercer, Televizon Dizisi Oluyor!

snowpiercer-ust

Güney Koreli Bong Joon-Ho’nun başarılı filmi Snowpiercer’ı sevdiyseniz, şimdi onun dünyasına dair daha çok şeyi öğrenebileceğimiz bir TV dizisine kavuşuyoruz.

Bir tren. Yıllar yılı dünyayı turlayıp duran, durmadan, yorulmadan ilerleyen bir tren. Yakın gelecekte, dünya üzerinde doğal felaketler nedeniyle bir nevi kıyamet koptuğunda sadece Snowpiercer adındaki bu trendekiler hayatta kalmıştı. Ve ne oldu? Bir trenin içinde sıkışıp kalmış, uzun yıllar boyunca adımını dışarı atmamış bu insanlar, Snowpiercer’ın içinde bir kast sistemini hayata geçirmişti.

Filmin kendi içindeki bazı gizemleri çözülmeden bırakılmıştı. Bu bir havada kalmışlık değildi. Mesela dünyanın bu kıyameti yaşayış adımlarını görmemiştik. Biz sadece treni, onun içinden görülen dünyayı ve kalan bir avuç insanın vagonlar üzerinde kurdukları sınıf ayrımcılığını biliyorduk. TV dizisiyse bu gibi gizemlere ışık tutmayı amaçlıyor.

Sarah Connor Chronicles’dan Josh Friedman’ın senaristliğini üstleneceği yapımda, eserin sahibi Bong Joon-Ho da yer alıyor olacak. Friedman meğer Snowpiercer’ın büyük bir hayranıymış ve bu dizide yer alacağı için çok ama çok heyecanlı.

Filmin önemli oyuncularından olan Tilda Swinton ve Chris Evans’ın dizide yer alıp almayacağı henüz belli değil. Bildiğimiz tek şey, trenin dizide de yer alacağı ve bu yakın gelecekteki dünyaya dair daha çok şey öğreneceğimiz.

Şimdi azıcık kişisel yorum gelsin.

Snowpiercer’ı 2013’te izlediğimde beni çok etkilemişti. Gerek bağımsız yapısıyla Hollywood klişelerinden uzak oluşu (şimdi şu olacak dediğiniz hiçbir şey olmuyor), gerekse dünyayı turlayan bir trenin içinde oluşmuş kast sistemi beni büyülemişti. Dahası, insanın her yerde insan oluşu ve alt sınıftakilerin yaşadıkları zorlukların “şiddeti” bu filme bağlanmamı sağlamıştı. Favori filmlerim arasındadır desem yalan olmaz.

Chris Evans’ı Captain America olarak benimseyememem durumu var bir de. Ne yalan söyleyeyim, sorun oyunculuğu değil, benim Cap’i sevmiyor olmam. Ancak bu filmde tüm bambaşka bir adamdı o ve başrole çok yakıştırmıştım. Dizide görmeyi çok isterim. Tabii aynı zamanda, filmdeki rolünün hakkını sonuna kadar verişiyle Tilda Swinton’ı görmeyi umuyorum.

Bu eser sadece film olarak kalsa belki daha güzel olurdu. TV dizisi olarak sunulacak yeni şeyler o tadı bozabilir diye de korkmuyor değilim. Fakat yine de sevindim. bu filmin adının yeniden anılıyor ve gündem olmasına sevindim.

İzlememiş olanlara şahsi tavsiyemdir.