Gwenpool Kendi Serisine Kavuşuyor

the-unbelievable-gwenpool-ust

Gwen çılgınlığı Marvel evrenini istila etmeye devam ediyor. Spider-Gwen’den sonra şimdi de Gwenpool uzun soluklu bir seri hâline getirilme yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Her şey Marvel Comics’in Spider-man’i sık sık içine atmayı sevdiği, klasik çoklu evren maceralarından biriyle başladı. Ağ kafanın çizgi-romanlarını veya çizgi filmlerini ucundan kıyısından da olsa takip ettiyseniz mutlaka bu serüvenlerden birine denk gelmişsinizdir. Madam Web kahramanımızı uyarır, çok büyük bir tehlikenin durdurulması gerekmektedir ve bu “tüm boyutlardaki” Spider-manleri ilgilendirir. Bu sayede Spidey’in pek çok farklı varyasyonuyla tanışmışlığımız var: Spider-man 2099, Spider-man Noir, Spider-Boy, Spider-Girl bunlardan sadece birkaçı…

Derken geçtiğimiz yılın sonlarında bunlara tek sayılık bir mini macera olarak Spider-Gwen katıldı. Malum örümcek Peter’ı değil de Gwen’i ısırsaydı ne olurdu konusunu işleyen macera beklenmedik bir hit oldu, bunu 4 sayılık bir mini seri takip etti, ardından Gwen kendi serisine kavuştu. Yetmedi, diğer 20 kahramanın alternatif kapaklarına konuk oldu. Bunlardan biri de Deadpool’du elbette ve Gwenpool ile ilk tanışmamız da böyle gerçekleşti.

Ama Gweenpool da tıpkı öncüsü Spider-Gwen gibi tek kullanımlık bir karakter olmaya isyan ediyor! Önce Gwenpool Holiday Special adlı bir macerayla karşımıza çıktı o da. Ve şimdi de, Nisan 2016’dan itibaren kendi serisine kavuşuyor!

The Unbelievable Gwenpool adı altında yayınlanmaya başlayacak yeni seri, Gwenpool Holiday Special macerasının yazar ve çizer ekibi tarafından hazırlanıyor. Ve bu sayıya uygun olarak kahramanımız Gwen Stacy’nin farklı bir tezahürü değil de, gerçek adı Gwen Poole olan farklı bir karakter. Kendisi “gerçek dünyadan” geliyor ve içinde bulunduğu yerin bir çizgi roman evreni olduğunu biliyor. Dahası, her şey bir video oyununun içindeymiş gibi gerçekleşiyor.

The Unbelievable Gwenpool’un ilk sayısı yurtdışında Nisan 2016’da görücüye çıkacak. Bakalım Spider-Gwen kadar popüler olabilecek mi?

the-unbelievable-gwenpool