Marmara Çizgi Mart Ayına Efsane Giriyor!

“Banner yakıyor!” diyorsanız, Marmara Çizgi’den çıkan çizgi romanları duyduğunuzda diliniz tutulacak!

Avenging Spider-Man’in Sayı 5 ve Hawkeye’ın ikinci cildi bizlerle! Geek Kutu’nun Şubat postasını alanlar Örümcek Adam’ı çoktan okuyup bitirdiler bile. Almamış kişilerse bugünden itibaren en yakındaki çizgi roman şubesinin yolunu tutabilirler.

Okuyabileceğiniz en ‘sade’ süper kahramanlardan biri olabilir Hawkeye. Bundan ötürü kendisine özgü çıkan ve ülkemizde de ilk cildi yayımlanan Bir Silah Olarak Yaşamım adlı hikayesi hayranlar tarafından oldukça beğenildi. Çizgi roman okumaya yeni başlamış kişilerin bile hemen favorisi konumuna geldi. Marmara Çizgi bizi biraz bekletmiş de olsa buna değdi; Hawkeye 2. Cilt Küçük İsabetler Marmara Çizgi kalitesiyle raflarda! Bakalım çevirmenliğini İlke Keskin’in yaptığı bu ciltte bizi neler bekliyor.

hawkeye-2Usta okçu Clint Barton, süper kasırga Sandy, dijital bir mahşer günü, köpek dedektifler, hatun problemleri ve bunlardan çok daha fazlasıyla mücadele ederken Matt Fraction ile David Aja, okçu Avenger’a heyecan dolu maceralarla yeniden şekil vermeye devam ediyor! Ayrıca: Eşofmanlılar geri dönüyor ve niyetleri adam öldürmek!

Bu ciltte Hawkeye #6-11 arası sayılar bir araya getirilmiştir. Yazarlık görevini Matt Fraction, çizerlik görevini David Aja üstlenirken renkler Matt Hollingsworth’e, kaligrafi ise Chris Eliopoulos’a emanet edilmiş olup üstüne Francesco Francavilla, Jesse Hamm, Steve Lieber ve Annie Wu gibi konuk çizerler de bu ciltte yer almaktadır. FİYUU!

Örümcek Adam’ı sevmeyen ölsün! Çocukluğumuzdan beri en çok gördüğümüz süper kahraman Örümcek’tir muhtemelen. Diğerleri maddi manevi zenginliklerini yaşaya dursun, Örümcek hep bizim gibi biri olarak kaldı. Sevmemiz boşa değil yani. Mahallemizin dostu olmasının da bunda payı büyük tabii. Marmara Çizgi’den Avenging Spider-Man Sayı 5 de sonunda çıktı. “Ne zaman çıkacak?” sorusunu soranların haftalar önceden birer birer ortadan kaybolmasının ardındaki gizem ise hala sürüyor, aileler yasta…

Çevirisini Ozan Çağatay’ın üstlendiği bu sayıda neler var bir göz atalım bakalım:

avengin-spider-man-5BELA, ARKADAŞLARLA GÜZEL!
Belanın ulaşamayacağı yer yoktur. Sıkı tutunun çünkü bu kez bela, Örümcek Adam ve usta pilot Carol Danvers’ı, namıdiğer Captain Marvel’ı, Boston semalarında yakalıyor! Bir tarafta kahramanlarımız, bir tarafta onlarla yolu kesişen bir hırsız-polis kovalamacası, diğer tarafta da Carol’ın her şeyden değerli uçağı! (Örümcek’ten bile!) Peki, kendisini kamu bağımsızlaştırıcısı ilan eden bu gizemli kaçak kim? Kamu bağımsızlaştırıcısı mı? O da ne demek? Dost mu düşman mı? Tüm bunların kare-küp kanunuyla ne alakası var? E peki bu ne demek yahu? Giderek büyüyen sorunlarla birlikte sorularımızın cevabı da bu macerada!

Bu aya güzel başlıyor Marmara Çizgi. Umarız okuyuculardan gerekli ilgiyi görüyorlardır. İyi okumalar efendim!