Gene Marmara, Gene Marmara…

marmara-ust

Marmara Çizgi bir seriyi bitirirken heyecanla beklenen başka bir serinin yeni cildini yayınlayarak hayranlarını memnun ediyor. 

Anaakım kahraman çizgi romanları dşında alternatif ve de ülkemizde yayınladıklarıyla risk alıyorlar denebilecek işleriyle de biliyoruz Marmara Çizgi’yi. Bone da bu risklerden biriydi sanırım. Siyah-Beyaz yayınlanması ile daha ucuza gelmiş olsa da ilk çıktığında önlerinde yayınlanmayı bekleyen 8 koca cilt daha vardı. Bone macerası yıllar sonra son buldu efendim. Yayınevi 8. cildin üstünden çok kısa bir süre sonra 9. cildi de yayınlayarak Jeff Smith’in harika serisini tamamlamış oldu.

Özge Nur Küskün’ün çevirdiği Bone 9. Cilt: Boynuzlar Tacı’nda sizleri neler bekliyor merak ediyorsanız buyurun tanıtım bülteninden bir kesit:

bone-9-kapakBriar, fare yaratıklar ve Pawa ordusu Atheia saldırdığında, topyekûn savaş başlar. Bone kuzenler, Thorn ve Büyükanne Ben’in hepsi Vadi’yi savunmak ve Çekirgelerin Efendisi’nin dönüşünü durdurmak için oradadır. Thorn bir hayalet çemberinin içine girdiğinde, Boynuzlar Tacı’nı araması için onu teşvik eden bir ses duyar. Bundan sonra, Thorn ve Fone Bone, hepsini kurtarabilecek tek şeyi aramaya ejderhaların kutsal topraklarına hızla giderlerken yeni bir tehlikeli yolculuk başlar. Jeff Smith’in dokuz kitaplık grafik roman serisinin nefes kesen sonu karşınızda.

Peki nedir hayranların heyecanla beklediği bu diğer seri? Tabii ki Chew! Yer yer güleceğiniz harika bir macera yaşatıyor Chew sizlere. John Layman’in yazdığı seriyi Rob Guillory canlandırıyor. İlke Keskin de bu nadide eseri o harika çevirisiyle Türkçe’ye kazandırıyor. Chew Cilt 3: Tatlı Niyetine bizlerle! Bakalım bu ciltte neler var:

chew-3-kapakYediği şeylerden psişik imgelemler alma yeteneğine sahip sibopatik federal ajan Tony Chu için işler iyiye gidiyor. Yeni bir kız arkadaşı var. Güvenebildiği bir ortağı var. Hatta hıyar patronuyla bile araları düzeliyormuş gibi. Ama acımasız eski ortağı hâlâ dışarılarda bir yerlerde, kanunları hiçe sayacak faaliyetlerde bulunarak Tony ve Tony’nin değer verdiği herkes için tehdit oluşturmaya devam ediyor. Bu ikilinin araştırmalarının kesişmesi, ortalığa kan saçılması ve beden parçalarının kaçınılmaz bir şekilde yenmesi artık an meselesi!

İşte karşınızda “Tatlı Niyetine.” New York Times’ın en çok satanlar listesindeki, ödüllü ve tuhaf bir şekilde iyi eleştiriler alan serinin üçüncü kitabı. Polisler, sahtekarlar, aşçılar, yamyamlar ve kahinlerle dolu bu uçuk, kara mizah dolu serideki yepyeni bir bölüm!
Bu ciltte CHEW #11-15 arasındaki sayılar bir araya getirilmiştir.

Bu sayılar çoktan çıkmış bulunmakta. En yakınınızdaki çizgi roman dükkanından alabilir veya internetten hemen sipariş edebilirsiniz. İyi okumalar efendim!