G.R.R. Martin’den Yeni Bir Winds of Winter Bölümü Daha

The-Winds-of-Winter

George R.R. Martin, Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin altıncı kitabından bölümler paylaşmaya devam ediyor. Yeni bölümün yanı sıra Brienne of Tarth ile ilgili de önemli bir açıklama var.

Game of Thrones dizisi yoluna tam gaz devam ededursun, biz hala serinin altıncı kitabı Winds of Winter’a (Kış Rüzgarları) kavuşamadık. G.R.R. Martin yoğun bir şekilde çalıştığını söylese de A Dance with Dragons yayınlanalı 5 sene oldu. Gerçi serideki diğer kitaplara da bakarsak çok uzun bir süre sayılmaz bu. Ancak dizinin kitapların önüne geçmiş olması haliyle bazı hayranları rahatsız etmekte.

George R.R. Martin ise bir yandan kitabı bitirmeye uğraşırken bir yandan da yeni bölümler paylaşarak okurların gönlünü hoş tutmaya çalışıyor. Arianne Martell ile ilgili parçayı sitesinden yayınlayalı çok olmamışken şimdi de geçen hafta katıldığı Balticon’da okurlara yepyeni bir bölüm okudu. Bu sefer ki bölümün ismi The Forsaken (Terk Edilmiş) ve odağında Theon’un amcası Aeron Greyjoy var.

Aslında Martin etkinliğe katılanlara üç seçenek sunmuş ve yapılan oylamayla bu bölüme karar kılınmış. Oylamadan sonra Martin çocukların salondan dışarı çıkarılmasını istemiş ve dinleyicileri şöyle uyarmış:

Bu bölüm karakteristik olarak Ramsay Boltun’unkilere benziyor. Hepiniz hastasınız.

Her ne kadar bir Aeron bölümü olsa da ağabeyi Euron Greyjoy hakkında da birçok şey öğreniyoruz. Bölümle ilgili sürprizbozan vermek istemiyorum, yine de Euron’un Buz ve Ateşin Şarkısı evreninde gördüğümüz en ruh hastası karakterlerden biri olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.

Bölüm resmi olarak herhangi bir yerde yayınlanmadı ama hayranlar sağ olsunlar eksiksiz olarak internete aktarmışlar. Bölümün özetine ve Martin’in etkinlikte söylediği diğer şeylere buradan, tüm bölüme ise buradan ulaşabilirsiniz.

brienne

Brienne konusuna gelince… Yine Balticon’da Martin’den öğrendiğimize göre Tarth’lı Brienne’nin atalarından birini yakından tanıyormuşuz: Uzun Sör Duncan!

Taht Oyunları ile başlayan olaylardan yaklaşık bir asır önce yaşamış Uzun Sör Duncan ve yamağı Yumurta’nın (ki kendisi Kral 5. Aegon olmakta) maceralarını anlatan üç novella yazmıştı George R.R. Martin. Daha sonra bu hikayeler A Knight of the Seven Kingdoms (Bir Yedi Krallık Şövalyesi) adı altında tek bir ciltte toplandı. İlk hikaye Phoneix Yayınevi’nin bastığı Efsaneler-1’de yer alsa da cildin tamamı maalesef henüz Türkçeye çevrilmiş değil.

Brienne’nin Dunk’ın soyundan geldiği teorisi bir süredir okurlar arasında konuşuluyordu, böylece teori birinci ağızdan onaylanmış oldu.