George R.R. Martin’den Yepyeni Bir Buz ve Ateşin Şarkısı Romanı Daha

a-knight-of-seven-kingdoms-header

Dünya nefesini tutmaktan mosmor kesilmiş bir halde Buz Ve Ateşin Şarkısı Serisi’nin altıncı cildini bekleyedursun, George R.R. Martin yine aynı evrende geçen ama yüzyıl öncesini konu alan bir başka kitapla okurlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor: A Knight of Seven Kingdoms.

A Knight of Seven Kingdoms (Yedi Krallığın Bir Şövalyesi) aslında yeni yazılmış bir kitap değil, o yüzden ellerinizdeki meşalelerle taşları sakince yere bırakın. Çünkü G.R.R. Martin hâlâ (ve umuyoruz ki hızla) serinin altıncı kitabı olan The Winds Of Winter’ı (Kış Rüzgârları) tamamlamak için uğraşıyor. Bu kitap ise Martin’in çok daha önce kaleme aldığı ve Taht Oyunları’nın yüzyıl kadar öncesindeki olayları konu alan üç novellanın tek bir cilt altında toplanmasından oluşuyor.

a-knight-of-seven-kingdomsTargaryen neslinin hâlâ Demir Taht’ta oturduğu ve son ejderhanın izlerinin henüz hafızalardan silinmediği çağlardayız. Ve karşımızda gezgin şövalye Uzun Sör Duncan (ya da kısaca Dunk) ile genç yamağı Yumurta var. Yani anlayacağınız bu sefer şaka değil, gerçekten de geri geliyorlar.

Hey, ben bu ikiliyi bir yerden hatırlıyorum!” dediğinizi duyar gibiyim. Evet, bizler Dunk ve Yumurta’nın ilk macerasına Phoneix Yayınevi’nin bastığı Efsaneler-1’de “Yedi Krallık: Gezgin Şövalye” başlığı altında tanık olmuştuk. İşte bu kitapta ikilinin diğer maceraları olan “Yeminli Kılıç” ve “Gizemli Şövalye” de yer alacak.

Bu üç hikâye her ne kadar birbirleriyle bağıntılı olsalar bu aynı cilt altında ilk kez bir araya gelişleri olacak. Ayrıca içerisinde Garry Gianni imzalı 160’tan fazla illüstrasyon da barındıracak.

Kitabın yurtdışındaki basım tarihi 6 Ekim 2015 olarak görünüyor. Umarız bizler de yıl sona ermeden iki eski dost Dunk ile Yumurta’yla tekrar buluşma şansını yakalarız.