Green Arrow Özüne Döndü!

green-arrow-rebirth-ust

DC Comics, Rebirth değişimi kapsamında beklenmedik bir hamleyle Green Arrow’u eski hâline geri çevirdi.

DC’nin bu yılbaşında duyurduğu ve haziran başı itibariyle yavaş yavaş devreye soktuğu Rebirth değişimini artık duymayanınız kalmamıştır herhâlde. İlk duyurulduğunda herkes “Yine mi sıfırlamaya gidiliyor?” diye bozulsa da işler şimdilik hem DC hem de çizgi roman severler için gayet iyi görünüyor. Özellikle de Watchmen evreninin de işin içine katılmasıyla birlikte…

Görünüşe göre DC sadece büyük yenilikler getirmekle kalmıyor, aynı zamanda Yeni 52 akımıyla getirilen ve okurlar tarafından benimsenemeyen değişiklikleri de geri alarak evreni bir nevi eski hâline geri alıyor. Ehem… Çinli Superman’i saymazsak elbette. Bu da bize yeni logonun nede bu kadar nostaljik olduğunu anlatıyor aslında.

Bu değişikliklerden biri de Green Arrow. Yeni 52’yle birlikte tıpkı TV dizisinde olduğu gibi bir kez daha zengin bir suç savaşçısına dönüşen, o meşhur top sakalını kesen ve Black Canary’yle olan romantik ilişkisini sonlandıran (birbirlerini neredeyse tanımıyorlardı bile) Oliver Queen, Rebirth ile eski hâline geri dönüyor.

green-arrow-rebirth

 

Top sakalını yeniden bırakan ve 60-70’lerdeki felsefesine bürünen kahramanımız Black Canary’yle olan romantik ilişkisine de geri dönüyor. Sonuç? Green Arrow: Rebirth #1 yok satıyor! 90.000 adet satan ilk sayı ikinci baskıyı yaptı bile ve hayranlar sonuçtan oldukça memnun. Bu rakam aynı zamanda Yeni 52 Green Arrow’un satışının üç katına denk geliyor.

Karakteri diziyle tanıyıp sevenler bu durumdan memnun olmayabilir elbette, ancak bu değişiklik Ollie’ye fazlasıyla yaramış görünüyor.