Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Merlian

Sayfa: [1]
1
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - Sohbet
« : 19 Eylül 2017, 20:50:13 »
Merhabalar. İzninizle birkaç sorum olacaktı. Açıklık getiremediğim bazı yerler var. Bunlar burada mı sorulur onu da bilmiyorum ama soracak başka yerim kimsem yok.

Çoğu soru daha çok düşüncelerimi onaylama amaçlı gibi ama merak ediyorum yine de. Durduk yere insanın aklına gelip canını sıkıyor gerçekten  :D Yanlış hatırladığım bildiğim bir yer varsa özür diliyorum. Ve cevaplayan olursa diye herkesten şimdiden teşekkür ediyorum.

Spoiler: Göster
 İlk olarak bana şunu açıklayabilir misiniz? Rand ve Moridin nasıl yer değiştirdi? Ek olarak Rand o pipoyu tek güç kullanamadığı halde sadece düşünce yoluyla nasıl yakabildi? Görünüşte çok cool gerçekten ama açıklaması ne? Bunların ipuçları gösterildi ve ben mi kaçırdım yoksa yoruma mı bırakıldı?

Edit: Buradaki eski mesajlara baktım ve cevap sanırım yoruma bırakıldı olacak :D

2. olarak Rand ve Moridin yer değiştirdiğine göre Rand'in DNA'si ile doğan tek çocukları Elayne'den oluyor. Min ve Aviendha'dan da çocukları olacak ama onlara Rand'in çocukları diyebilir miyiz? Moridin'in spermleri kullanılmış oluyor o yüzden aslında Ishamael'in çocukları diye düşünüyorum ben.  Min'in çocuğu kızıl saçlı uzun boylu bir aiel yerine siyah saçlı birisi olacak. Aynı şekil Aviendha'da böyle değil mi?

3. olarak Rand görünüşte öldüğüne göre Aviendha ve Min hamile kaldığında kimse bunu yadırgamayacak mı? Diğer karakterlerin olayı hemen anlaması gerekir o zaman. Aynı şekilde Aviendha'nın geleceği gördüğü sahnelerde çocukların atalarının Rand olduğunu biliniyor diye hatırlıyorum? Bu nasıl oluyor? Herkes Rand'in öldüğünü ve ölmeden önce sadece Elayne'nin çocuğu olduğu biliyor.

4. olarak Moridin'in ölümü Şerateş tarafından olmadığına ve tek arzusu hiçliğe kavuşamadığına göre ileride Desen onu yeniden canlandıramaz mı? Yani yine çark dönemeye devam edip Ishamael ve Ejder olarak karşılaşacaklar değil mi? Tıpkı hep adamın daha önce söylediği gibi.

5. Bilinen en ileriki tarihte dünyaya Seanchanlar hükmediyordu. Ve Rand'in zamanında bile ateşli silahların kullanıldığına göre neden hala teknoloji altın çağını yaşamadı da hala kılıç mızrak kullanılıyordu? Sonuçta Seanchanlar disiplinli bir imparatorluğun atılım yapması gerekirdi savaş aletleri konusunda. Diğer ülkeler için de geçerli.  Yüzyıllar boyunca sadece top mu kullanıldı yani?

6. Haritaya göre Seanchanlar'a en yakın kıta Shara. Neden koca bir okyanusu aşmak yerine Shara'dan girip memleketlerinden çıkmamışlar? Gemi yapmakla uğraşacaklarına dünyayı fethetmiş olurlardı.

7. Afet'in konumu hatta aslında biraz dağların konumu beni rahatsız ediyor. Bu afet dediğimiz yerler nasıl oluştu? Neden hep kuzeydeler ve kuzeyde olmalarına rağmen kuraklar?  Shara'nın hatta Seanchanların kuzeyi bile Afet ve okyanusu geçip birleşiyorlar. Dağlar çok kesin bir şekilde sınırlamış resmen. Dünya kırılırken nasıl böyle bir tesadül oldu de dizildiler?

8. Land of Madmen hakkında bilgisi olan var mı? Haritada sırf biz merak edelim diye mi duruyor yoksa :D
 


Şimdilik bu kadar  :P

Edit: Kimse yok mu  :-\

Sayfa: [1]