Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Legend

Sayfa: [1] 2 3 ... 36
1
Duyurular / Ynt: Kısa Kısa Anonslar
« : 04 Mart 2013, 20:02:20 »
Berre ve Black Helen, iki vefakar yöneticimiz emekli oluyor. Bunca zamandır bize, bu siteye katlandıkları ve emeklerini esirgemedikleri için bir teşekkür de benden.

Denaro, basamakları hızlı hızlı çıkıyorsun, Berre'yle Black Helen'ı indirdim. Fırtınakıran'ın da sonu yakındır dediğini duydum. Gerisine karışmıyorum, sen yine de yolda yürürken arkana bak elinde kırbaçlı bir drow arkandan geliyor mu diye. :P

Yukarıya bakma sen, onlar sağlıklı kafayla yazılmadı. Başarılar, yolun açık olsun.


2
Aslında en güzel şey zaman zaman kavgalar çıksa da, yorum kuraklığı yaşansa da (aile içinde olur böyle şeyler :) ) üyelerin kalitesi ve uyumu.

Ama bu işin en başından beri burada olup pastadaki payları çok büyük olanlar var ki bu genellemenin üstünde başarılara imza atmış kişiler onlar. Sayılmışlar zaten. (konu biraz amacından saptı mı ne?)

3
Zoe'nin Öyküsü'nü benden başka kimse okumadı mı? Son Koloni ile paralel bir kitap, hele de ergen bir kızın gözünden yazıldığı için geri duruyor olabilirsiniz, ama hiç de kenara atılacak bir kitap değil, bana inanabilirsiniz. Küçük yaştan itibaren hiç de normal bir hayat sürmemiş, olgun (sayılır) ve çok zeki bir kız Zoe. Scalzi'nin açıkladığı gibi, Son Koloni'de havada kalan kimi konuların da içyüzünü öğreniyoruz. Okuyun, okutturun denecek türden yani serinin bu son kitabı da.


Okudum okumasına. 2 hafta önce bitti. Ama buraya uzun bir yorum yapmaktansa biraz daha inceleyerekten bir inceleme yapmayı düşünüyordum portal için. 

Şunu da ekleyeyim, okuyun pişman olmazsınız. Geri kalan her şey için maste- öhöm, kahlan amnell'in yorumu.

4
Narnia Günlükleri / Ynt: Narnia Günlükleri Kitapları
« : 12 Şubat 2013, 21:57:55 »
Kişiler arası kusura bakma meselesi değil bu, KingKiller o uyarıyı forum düzeni adına yaptı.

Hadi Türkçe karakterleri kullanmamanızı bir nebze anlarım (ki öyle telefonda kalmadı) ama "ins" nedir? Kısa mesaj mı çekiyorsunuz? "İnşallah" yazmak çok mu zor?  Özür dilerken bile Türkçe'yi katlediyorsunuz.

"ins"lerin olduğu yerde "yha" da olur, panpa da olur, hacı da olur, hoca da olur, Diyanet İşleri Başkanı bile olur. Bizim troll, ergen forumlardan ne farkımız kalır? Sert çıktıysam da sizi rencide etmek için değil, bunu için sert çıktım.

O yüzden, Türkçeyi düzgün kullanalım lütfen.

5
Şansızlık eseri ödüllü yayını kaçıran ben, buna adaylığımı koyayım bari teselli niyetine. :)

6
5. Yıl / Ynt: 5. Geleneksel Satranç Turnuvası!
« : 08 Şubat 2013, 00:30:50 »
daifunka_vc vs. Legend

Karşılaşmamız başlamış durumda.

Edit. 1-0.   daifunka'yu galibiyeti için tebrik ediyor ve turnuvada başarılar diliyorum.

7
5. Yıl / Ynt: 5. Geleneksel Satranç Turnuvası!
« : 07 Şubat 2013, 17:51:17 »
Eğer eşleştiğin kişiyle şu iki hafta içinde bir tarih ayarla. Tek seferde oynayın oyunu. O da kendi bilgisayarı yoksa bile 1 saatliğine internet kafeye gidiversin.

Çözüm 2: Rıhtım üzerinden oynamayın. Telefonlarınıza aynı satranç uygulamalarını indirin ordan oynayın.

8
5. Yıl / Ynt: 5. Geleneksel Satranç Turnuvası!
« : 07 Şubat 2013, 03:10:01 »
Çekebileceğim en kötü kura. Hazırlanmaya başlayayım bari. Herkese başarılar. İyi oyunlar.

Daifunka, sana uygunsa yarın akşam tek seferde oynayalım. Sana uygun değilse ben tamamen müsaitim bu Pazar'a kadar. (Sömestr sağolsun.) Ne zaman istediğini söylemen yeterli.

9
5. Yıl / Ynt: “The Winds of Winter” Ön Okuması Yayında
« : 04 Şubat 2013, 00:21:11 »
Okumadan önce Ejderhalarla Dans'ı bekleyecek olsam da çabalarınız ve uğraşınız için teşekkürler. Ellerinize sağlık.

10
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Unutulmuş Diyarlar
« : 04 Şubat 2013, 00:02:35 »
Bence durum tamamen zevk meselesi. Kabul edilmesi gereken durum serinin Kara Elf üçlemesinden sonra kısır döngüye girdiği, aynı şablon üzerinden yazıldığıdır. Bu durum kitabı çok seven insana doyulmaz, diğerlerine de sıkıcı gelecektir.

Dolayısıyla, bence Kara Elf sonrasını eleştirenlerin de hakkı var, tamamını sevenlerinde. Ortada ise bir abartı yok.

11
Başlıkta "spoiler" uyarısı vermeniz gerekmez miydi? Sayenizde kitabın sonunu da öğrenmiş olduk , nefis.

Yayınevinin hazırlamış olduğu ayrıntılı bir tanıtım metni bu. Genel olarak bakarsanız, okuma zevkinizi baltalayacak herhangi bir durumla karşılaşmazsınız. Zaten kitap gerek boyut gerekse dünya açısından oldukça büyük olduğundan, buradaki bilgiler inanın özetin de özeti gibi bir şey oluyor.

Artı,
Dilerseniz gelin, kitabın ayrıntılarına göz atalım.

Spoiler almak istemeyen biri gayet net bir şekilde burada durabilirdi.

12
5. Yıl / Ynt: 5. Geleneksel Satranç Turnuvası!
« : 01 Şubat 2013, 14:15:04 »
Katılım çok az. :(  Eğer kimse dahil olmazda turnuva 6 kişiyle yapılırsa önerim lig usulüyle yapılmasıdır.

13
Tartışma Platformu / Ynt: Baskısı tükenmekte olanlar
« : 29 Ocak 2013, 19:10:23 »
Bende ilknokta listeme ekledim ve sevindirik oldum. Çünkü kargoyu ilknokta ödüyor eğer Gece Kanatları listenizdeyse.

Kitap iki liraya gelmiş oldu.

14
Tartışma Platformu / Ynt: Baskısı tükenmekte olanlar
« : 29 Ocak 2013, 18:08:16 »
Belgariad'a yeni baskı gelmez zaten. pdf. olarak nette var. Korsan'ı tavsiye etmiyorum ama okumak isterde kitabı bulamazsan pdf. olarak okuyabilirsin.

Vakıf'a ise yeni baskı gelir. Gelip geçici bir kitap değil sonuçta. Evet, kimse akın akın almıyor, baskıları 3-4 ayda tükenmiyor ama 3-4 senede bitiyordur. İthaki'de kitabın kültlüğünü biliyordur zaten. Vakıf'a illaki yeni baskı gelir diye düşünüyorum.

15
Oyunlar / Ynt: İkariam
« : 29 Ocak 2013, 14:03:42 »
Çok uzun süre oynadım oyunu. Phi'de oyun 20.liği, Rho'da oyun 50.liği gibi efsanevi hesaplarım oldu. Eco'nun dediklerine katılıyorum. Güzel açıklamış durumu. Bir kaç kelamda ben tavsiye vereyim, insanların genel hatası oyunu bir savaş oyunu olarak görmek oluyor. İkariam bir ticaret ve diplomasi oyunudur. Yağmalamak için ihtiyacınız olandan fazla kara ordusu bulundurmayın. Size gelen yağmaya karşı ise limanı geçirmeyin. Neredeyse herkes kara ordusuyla iş yapıyor oyunda. Gelip limanınıza toslayınca uğraşmıyorlar sizinle. Bir diğer meselede diplomasi, oyunda etrafınızda ki oyunculardan kimle iyi kimle kötü olduğunuzu bilin. Bu çok öncemli birşey. Birkaç şey ise şansınıza bağlı. Adanızdakilerin bağışa önemi, yakın çevrenizde yağma bolluğu gibi durumlarda olursa oyunda çarçabuk yükselebilirsiniz.

Sayfa: [1] 2 3 ... 36