Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Legend

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 36
16
5. Yıl / Ynt: John Scalzi Röportajı Yayında!
« : 28 Ocak 2013, 22:41:03 »
Şahane bir röportaj olmuş hem sorular hem de cevaplar dolu dolu ve doyurucu. Söylenildiği üzere samimiliği de takdir edici. Whatever'de (Scalzi'nin blogu) biraz gezinseniz bile hemen ne kadar okura karşı ilgili biri olduğunu anlıyorsunuz. Muhteşem iş, kocaman bir alkış. Emeği geçen herkese çok teşekkürler.

17
Vaov. Sadece Vaov. Söylenecek bir şey bulunmuyor. Gerçekten de Silverberg'ün sözüne layık bir çalışma olmuş bu. Valla çok büyük diyordunuz da, ona rağmen inanılamayacak bir sürpriz oldu. Yarını iple çekiyorum.

18
Güncel / Ynt: Rıhtımda geçirdiğiniz süre
« : 27 Ocak 2013, 21:17:11 »
Birincisi bu konunun yeri Karn Aduamin.

İkincisi, kendi özelinizi istediğiniz gibi paylaşabilirsiniz ama bu durum başka birini de içeriyorsa ondan izin alın önce. Mesela Fırtınakıran şu an sizle özel olarak yaptığı konuşmanın burada bahsini açmanızdan rahatsız olmuş olabilir. Buna dikkat edin.

19
Yazarlar / Ynt: Rick Riordan
« : 26 Ocak 2013, 16:53:14 »
Başlığın düzenlenmesi lazım.

20
Aşırı bir Buz Ve Ateşin Şarkısı hayranıyım. Onun için Arkabahçe yayınevinin çıkarmış olduğu 2 kısımlık Taht Oyunları kitabını da arşivime eklemek istiyorum. Ama internet ortamında aşırı kötü çevirisi var lafları dolaşıyor. Gerçekten çeviri o kadar kötü mü? Koleksiyonuma eklemeli miyim?

O çeviri o kadar kötü. Kitapları almak gerçekten sana sadece para kaybettirir. En azından ben öyle düşünüyorum. Zaten Epsilon'un sade kapaklarının yanına onları koymanda koleksiyon açısından da hiç şık durmayacaktır. Koleksiyon açısından kitapların şu anki Epsilon hali bile kötü. En küçük çizimsiz aşırı sade bir kapağın rengiyle oynayıp oynayıp kitap basıyorlar. 2 parça olmasına ise hiç girmemeli.

Dağıtmayayım, işin özü ne kitaplığına yakışır ne de cebinden çıkan paraya değer bence o kitaplar. Paranı ziyan etme.

21
5. Yıl / Ynt: Yılın Enleri - 2012
« : 26 Ocak 2013, 14:24:44 »
Sitede Yılın Olayı: Rıhtım Okuma Etkinliği

Yılın Olayı: FABİSAD'ın kuruluşu

Yılın Kitabı: Şehir ve Şehir

Yılın Sinema Filmi: The Dark Knight Rises

Yılın TV Dizisi: Suits

Yılın Animesi: Sword Art Online

Yılın Üyeleri: mbdincarslan, Denaro Forbin, TheSpell, Daarlan Gardan, Ryld Argith

Yılın En İyi İşi: Buz ve Ateşin Şarkısı bölümünün hayata geçirilmesi.

Yılın Kategorisi: Düşler Limanı

Yılın İncelemesi: M. Bahadırhan Dinçaslan'ın "Tolkien Ne Yaptı?" yazı dizisi, kıl payı arkasından Hazal Çamur - Kralkatili Güncesi İncelemeleri

Yılın en iyi radyo programı: Kahramanın Yol Türküsü

Yılın en iyi yayınevi: China Mieville'i bize kazandırdığı için çıkış olarak Yordam ama İthaki'de büyük bir alkışı hakediyor.

22
5. Yıl / Ynt: 5. Geleneksel Satranç Turnuvası!
« : 25 Ocak 2013, 19:23:59 »
Katılmak istiyorum. Umarım bu yıl da önceki yıllar gibi eğlenceli ve çekişmeli geçer.

23
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Olimpos Kahramanları
« : 21 Ocak 2013, 20:52:44 »
Ben Spell'in sitemini gayet yerinde ve yüzde yüz haklı buluyorum. Riordan kitaplarını bir şablon üzerine yazıyor. Beğenileni bozmamak güzel bir şeydir ama bu da aşırı tutuculuk be kardeşim.Artık her şey o kadar tahmin edilebilir oluyor ki insanın okuma zevki kaçıyor ve kurgunun bu kadar sert çizgiler üzerinde yürümesi yüzünden gerçekçilik hissi oluşmuyor ve kendimi kitaba kaptıramıyorum.

Bunlarında ötesinde bu durum kitabın kalitesini düşürüyor. Gençlik deyip kesip atmak çok büyük bir hata olur. "Gençlik Edebiyatı" sonuçta edebiyatın her türlüsünde kaliteye ihtiyaç var. Hele birinci adımı olan bu türde.


24
dekadans sende son mesajın nasıl biri olduğunu açıkça gösterdin.Sırf polemik olsun diye daha mesajları bile okumayıp o mesajlar için eleştiri yapan sonrada hakkında eleştiri yaptığın mesajı bile okumadığını pişkince söyleyen birisin.Üstüne gelmiş bizi çocuklukla,polemik çıkarmakla itham ediyorsun.Senin gibiler laf kalabalığı yapmaktan öteye gidemez.Lütfen bundan sonra forumda mesaj yazmada zaman kaybı yaşamayalım.

Yahu bunu yapmayın ya. Cidden ama. Neyin tartışıldığı ve nasıl tartışıldığı önemli değil. Kimsenin karakterini eleştiremezsiniz, böyle bir hakkınız yok. Hele bir de dekadans gibi kültürlü ve saygıdeğer bir üyemize kış kış yapmaya hakkınız hiç yok. Eğer böyle yaparsanız size şu soruyu sorarlar; Sen kimsin? Kimsin de sen bu forumda bulunmayı hak ediyorken o hak etmiyor? Onu da geçtim sen onu nasıl kovabiliyorsun?

Tamamen zıt görüşlerde olabilirsiniz, tartışma çirkinleşmiş olabilir. Ama şu söyledikleriniz ağızdan çıkacak laflar değil. Herkes klavye başında burada, kimse yüz yüze değil. O yüzden saygı. En önemli şey saygı.

25
Genel Kültür / Ynt: Gençliğe Hitabe
« : 09 Ocak 2013, 18:19:02 »
İki cümlemden hakkımda at gözlüklü, Atatürk'ü ilahlaştırmış bir insan profili nasıl çıkardınız anlayabilmiş değilim. Sizi yanılttığım için üzgünüm ama sandığınız aksine Atatürk'ü büyük ihtimalle sizden bile daha çok eleştirmişimdir. Yer yer gereksiz yere diktatörlüğe kayan hareketlerini eleştirmişimdir, İzmir Suikasti'nin gelişimi ve ilerisi sürecinde yaptıklarını eleştirmişimdir, Kurtuluş savaşı sürecinde aldığı herkes tarafından alkışlanan bazı kararlarını tepki çekmek pahasına eleştirmişimdir ve daha nice hareketlerini eleştirmişimdir.

Hem Kuzen'in hem sizin yorumumu yanlış değerlendirdiğinizi düşünüyorum. Benim anlatmak istediğim tek şey ırk, kan gibi kavramların bugünkü karşılıklarına göre yorum yapılamayacağı ve Kuzen'in yaptığı gibi bir yorumun istenilen sonuca ulaşamayacağıydı ve her şeyi geçtim hele ırkçılık gibi, söylenilen insana hakaret olabilecek bir eleştirinin yerinin burası olmadığıydı. Yoksa neyin küfür olup neyin olmadığı tabii ki de benim opsiyonumda değildir. Zaten dediğim de "Hakaret edemezsiniz!!!" değil "Hakaret içerikli boyutlara ulaşmasın." dı. Yani bir "Aman dikkat! Sınırı geçmeyin!" di.

Belki aşırı agresif ve yanlış kelimelerle çıktım ve karşımdakini yorumu yanlış değerlendirmeye ben zorladım, ne kadar bu niyetle yazmasam da yorumum "Atatürk'ü eleştirmek ne haddinize" şeklinde yorumlanabilecek, kışkırtıcı ve karşımdakinin (ne kadar burada yapmaması gerekse de) eleştirme özgürlüğüne karşı bir konuma geldi. Bunu da sonradan okuyunca gördüm.

Zaten bu yüzden Kuzen'in yukarıda ki yorumuna dönmedim. Elimde söyleyecek bir şey olmadığı için değil. Hem hatamın farkındalığından, hem de böyle bir tartışmanın uzamasını görmek istemeyeceğini bildiğim forum insanlarına saygımdan sustum. Ama sizin bazı cümleleriniz yenilir yutulur cinsten değil.

Neyse, forum kurallarını çiğneyecek boyuta ulaşan yukarıdaki cümlelerim için tüm forum ahalisinden özür dileyip, işin özüne geleyim. Beni tanımadan karakterimi eleştirmeyin. Daha da büyütmeyeceğim. Cümlelerinizi alıntılayıp "Bunu nasıl söylersin!" demek, hem beni hem sizi küçük düşürür.



26
Rıhtım Okuma Etkinliği / Ynt: Rıhtım Okuma Etkinliği
« : 08 Ocak 2013, 20:31:10 »
Rüyanın Öte Yakası ve Le Guin'e saygılarım sonsuz da olsa, 1 Milyoncu'da gördüğüm romların "Bana gel, bana gel" ine rağmen oyum ve gönlüm Kurma Kız'dan yana.

27
Rıhtım Okuma Etkinliği / Ynt: Rıhtım Okuma Etkinliği
« : 01 Ocak 2013, 00:08:57 »
Gece kanatları ve Asker kaçağında hemfikirim, benim önerimse Kurma Kız.

28
Güncel / Ynt: Mutlu Yıllar
« : 01 Ocak 2013, 00:06:01 »
2013'e girmiş bulunduğumuz şu dakikalarda, Rıhtım topluluğunun yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorum. Yeni yıl gönlünüzce olsun.

29
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Yedi Kartal Efsanesi
« : 23 Aralık 2012, 17:43:39 »
Aslında bir Türk fantastiğinin Pegasus'ta işi bile olmamalı. Ergen kitabı basmaktan unutmuşlardır. Hiç beklemeyin alın Karakutu basımını okuyun bence.

30
Filmler / Ynt: The Hobbit: An Unexpected Journey
« : 21 Aralık 2012, 21:57:36 »
Sınavlardı derken filme ancak dün gidebildim(Altyazılı). Genelden (forumun genelinden) çok farklı bir şey söylemeyeceğim.

Beklendiği üzere Hobbit'in şen şakrak havasıyla, Yüzüklerin Efendisi'nin daha epik ve karanlık havası arasında Hobbit'e daha yakın bir çizgide yürüdü film. Belki sinema tarihinde bir çığır olmadı ama biz takipçileri bilet paramıza üzülerekte göndermedi. Bana sorarsanız tam beklediğim filmi izledim ben. Ne eksik ne fazla.

Dublajlı'ya isteyerek durumu riske atmamak adına gitmedim artık DVD'sini edindiğimizde izleyeceğiz onu da.

Geri kalan her şey Peter Jackson'a yakışır biçimdeydi. Dediğim gibi yukarı yorumlardan çokta farklı olmadı. Gidiniz,izleyiniz, Orta Dünya açlığınızı gideriniz.

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 36