Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - magicalbronze

Sayfa: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 216
106

Frpnet ve Kayıp Rıhtım işbirliğiyle düzenlediğimiz 60 Kelimelik Fantastik Öykü Yarışması’na katılım süresi sona erdi.

Her iki sitenin takipçilerinin de yoğun bir ilgi gösterdiği yarışmaya 500’den fazla e-posta geldi. Bazı adayların iki öyküyle katıldığı düşünülürse jüriye bir hayli iş düşecek demektir.

Öyküler okunacak, değerlendirilecek ve kazanan öyküler 10 Mayıs tarihinde hem Frpnet hem de Kayıp Rıhtım sitelerinde açıklanacak.

Katılan herkese çok teşekkür ederiz, herkesin kalemine sağlık. Şimdi bekleme zamanı…

107
Öncelikle Sayhh'a kocaman teşekkürler ve kucak dolusu sevgiler!

Bugüne kadar şahane şekilde yürüttüğü Okuma Etkinliği'ne, her ne kadar katılırız deyip katılmasak da, ne kadar emek verdiğini ilgiyle takip ettim. Hem kitapları okuyanlara, hem okumayan ama yorumlara göz atanlara ve etkinliği takip edenlere büyük katkıları oldu.

Eski okumalara göz kırpman da ayrıca sevindirici. Etkinlik şimdilik son bulmuş olabilir ama okunmuş kitaplara yorum her daim yapılabilir. Bu sebeple bir kez daha teşekkür ediyorum :)

108
Duyurular / 2015 Nostalji Senesi
« : 26 Mart 2016, 21:15:20 »

2015 yılı içerisinde yeniden çekilen ya da yeniden çekileceği duyurulan tüm dizi ve filmleri sizler için bir araya topladık.

Malumunuz, geçtiğimiz sene (2015) sayısız nostaljik yapımın geri dönüşü ya da geri dönüş haberinin duyurulduğu bir yıl oldu. Çocukluğumuzdan kalma pek çok dizi, film ve TV programı yıllardır hasretle çektiğimiz ah’ları duyarmışçasına birbiri ardına dikildi karşımıza. Fred Çakmaktaş gibi “Tatlım, ben geldim!” dediler hatta âdeta.

Bizler de neler geri gelmiş, neler geri gelmek için kolları sıvamış, hepsini bir araya toplayalım dedik. Gelin hep beraber neler varmış bir göz atalım.

Dosyaya ulaşmak için BURAYA tıklayın!

109
Şişedeki Mısralar / Ynt: f
« : 18 Mart 2016, 21:48:44 »
Hodor?

110
Sinema / Ynt: X-Men: Apocalypse
« : 17 Mart 2016, 17:52:21 »
Yeni çıkan fragmanı Türkçe altyazılı izlemek için buraya tıklayabilirsiniz!

111
Güncel / Ynt: Ekşi Sözlük'de İsyan
« : 09 Mart 2016, 00:38:53 »
Evet ben de heyecanla takip ediyorum bu süreci açıkçası. Örneğin antik'ten beta sürümüne (yani bu yeni temadan bir önceki sürüm) geçişte çok yadırgamamış, aksine daha yararlı bulmuştum. Fakat bu yeni tema gerçekten berbat ve okunacak gibi değil. Kanzuk'un üstüne yaptığı açıklamalar zaten bardağı taşıran son damla oldu bence. Süreci iyi yönetemedi ve şu saat itibariyle 950 yazar 670 bin entry silmiş. Yarım milyondan fazla. Büyük kayıp.

Bir de bugün 8 mart dolayısıyla bir açıklama daha yaptılar ki, böyle bir olayın üstüne nereden bakarsan bak komedi. Olayı anlamadıklarını zannetmiyorum, sadece size ihtiyacımız yok, zaten siz yazmasanız da yazacak tonla kişi var gözüyle bakıyorlar.

Ayrıca daha bu süreçten önce bile önemli yazarlarını diş kovuğuna sığmaz sebeplerden uçurdular ve trollere daha fazla prim verdiler. Ekşi sözlük, eski sözlük formatından çoktan ayrılmıştı. Alışkanlık nedeniyle elimiz her daim giderdi, artık o kadar da aramamaya başladık.

Ben mesela şu an youreads.net'i çok daha yararlı buluyorum, ki yazarlarının çoğu oraya kaydı diyebiliriz. Birkaç öneri daha dolaşıyor hiçbirini sevmedim. Eğer bahsettiğim bu plaftorm sağlam adımlarla ilerler ve gerekli seviyeyi sağlarsa önemli yerlere gelebilir.

112
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 09 Mart 2016, 00:28:52 »
Arkadaşlar bu arada Türkçe altyazlı videoyu da çok bekletmeden hazırladık ve youtube kanalımıza ekledik. İzlemek için: https://youtu.be/IYzqhd8skoU

113
Duyurular / Ynt: Kullanıcı Adı Değişiklikleri
« : 05 Mart 2016, 17:30:40 »
Maviadige adlı üyemizin kullanıcı adı kendi isteğiyle Eloa olarak değiştirilmiştir.

114
Duyurular / Ynt: Kısa Kısa Anonslar
« : 24 Şubat 2016, 01:15:55 »
Forumlarımıza birkaç gündür yaşanan bir sıkıntıdan dolayı üye olunamıyordu. Gün itibariyle sorunu çözdük. Yeni üye olacak ziyaretçilere duyurulur!

115
8. Yıl / Vurucu Giriş Cümleleri Projemiz Yayında!
« : 20 Şubat 2016, 00:16:06 »

Şenliklere özel, forum üyelerimizle beraber hazırladığımız Vurucu Giriş Cümleleri projesi yayında!

Takip edenlerinizin hatırlayacağı üzere ara sıra forum üyelerimizle birlikte bazı projeler gerçekleştiriyoruz. 8. yaşımıza özel hazırladığımız projelerden birinde yine üyelerimizle beraber bir şeyler yapmak istedik ve ortaya Vurucu Giriş Cümleleri çıktı!

Bugüne kadar genellikle yapılan listeler hep kitabın içeriği, kapak görseli, anlatım dili gibi konular hakkındaydı. Peki ya başlangıçlar? O ilk cümle bazen kilit nokta değil miydi? Sizleri kalbinizden vuran, daha o ilk cümleyle okuduğunuz kitabın ne kadar iyi olacağını gösteren girişler…

İşte bu projemizde, üyelerimizin dikkatini çeken ve girişiyle vurucu olan cümleleri derledik. Umuyoruz bu alıntılar, siz okurlarımız için de güzel bir kaynak olacak ve okumak isteyeceğiniz yeni kitaplarla tanışmanıza vesile olacaktır.

O zaman sizleri daha fazla bekletmeyelim ve BURAYA alalım!

İyi okumalar.

116
Çizgi Roman & Manga / Ynt: Engelsiz Çizgiler
« : 10 Şubat 2016, 23:53:02 »
Sevin Okyay'ın NTV Radyo'da yayınlanan Cinayet Masası programına Seyfettin Efendi çizgi romanıyla tanıdığımız Devrim Kunter'in katılacağı haberini vermiştik. İşte o yayının tekrar kaydı da internetteki yerini aldı!

Engelsiz Çizgiler ekibinin metin olarak hazırladığı Seyfettin Efendi çizgi romanı da program içinde okunmuş. Yayın kaydı için buraya tıklayabilirsiniz.

117
Radyo Kulesi / Ynt: Kahramanın Yol Türküsü 5 Yaşında!
« : 29 Ocak 2016, 23:06:26 »
Herkes ne güzel şeyler yazmış, ben bile bir dinleyicisi olarak duygulandım vallahi :) Daha nice yıllar bizimle beraber olacak eminim. Rıhtım'ın vazgeçilmezlerinden. Katılan tüm isimlere teşekkürler!

118
Çizgi Roman & Manga / Ynt: Yabani Çizgi Roman Dergisi
« : 24 Ocak 2016, 22:24:34 »
Şahane olacak bu. Şimdiden gümbür gümbür geliyor. Heyecanla bekliyoruz!

119

Şenlikler kapsamında hazırladığımız “Gelecek Tüm Fantastik ve Bilimkurgu Dizi/Film Uyarlamaları” dosyası yayında!

“Uyarlama” tabiri hayatımızın gündelik akışına geldi oturdu. Marvel Cinematic Universe (MCU) ve Game of Thrones ile başlayan bu furyaya daha nice köklü eser katıldı, katılıyor, katılmak üzere. Neredeyse tüm kanallar ve stüdyolar, büyük bir kısmı önümüzdeki aylarda gösterime girecek veya şu anda yapım aşamasında olan birçok eski ve yeni klasiğin haklarını kapmış görünüyor. Biz de üşenmedik, yemedik, içmedik ve size dev gibi bir liste “uyarladık”!

Yapım Aşamasındakiler, Hakları Alınanlar, Söylenti Aşamasındakiler ve Prodüksiyon Aşamasındakiler olmak üzere 4 dev başlıkta sayısız dev esere yer verdik. Bunu yaparken geliştirme aşamasındaki “tüm” eserleri değil de kitapları bizim dilimize çevrilen, tarafımızdan sayılıp sevilen yazarlara yer vermeye önem gösterdik.

Kayıp Rıhtım gururla sunar sevgili yolcular. Yıl boyunca yaptığımız sayısız dizi/film uyarlaması haberinin tek çatıda toplanmış halini ve son durumlarını varın bu projeden takip edin!

Ulaşmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

120

Kayıp Rıhtım’ın sekizinci yıl şenliklerine Ian Banks’in önemli eserlerinden biri olan Eşekarısı Fabrikası’nın çeviri karşılaştırmasıyla başlıyoruz.

Sekiz yıl… Dile kolay. Kayıp Rıhtım maceramıza bundan tam sekiz yıl önce, bir ocak ayında başlamışız. Ve o zamandan beri pek çok haberle, incelemeyle, tanıtımla, projelerle ve röportajlarla çıktık karşınıza. Kimi zaman uzun zamandır beklenen bir kitabın haberini paylaştık sizlerle, kimi zamansa yepyeni bir yazarın yepyeni bir kurgusuyla yelken açtık bilinmeze doğru, heyecanla.

O zamandan beri ekibimize pek çok yeni ve değerli isim katıldı elbette. Onların sayesinde her yıl birbirinden heyecan verici projelere imza attık, büyüdük ve büyümeye de devam ediyoruz. Ayrıca yorumlarıyla bizleri destekleyen, edebiyat sevgimizi paylaşan ve bunu göstermekten çekinmeyen, bizleri daha da fazla şevklendiren pek çok yeni takipçi edindik. Kısacası okuruyla, yazarıyla koskocaman bir aile olduk.

Şimdi, az önce bahsettiğim, bu yolculuğumuz sırasında bizlere katılan Bülent Özgün’ün bir projesiyle merhaba diyoruz sekizinci yılımıza. Ve sizlere Ian Banks’in Eşekarısı Fabrikası’nın 1996 yılında Ayrıntı Yayınları’ndan çıkan ilk baskısıyla geçen sene Koridor Yayıncılık tarafından basılan yeni baskısının çeviri karşılaştırmasını sunuyoruz. Aynı zamanda bir İngilizce öğretmeni olan değerli üyelerimizden Bülent Özgün’ün ortaya okuması çok zevkli ve bir o kadar da ilginç bir dosya konusu çıkardığını söylemekten gurur duyuyoruz. Umarız siz de bizim kadar keyif alırsınız. Söz konusu karşılaştırmaya hemen buradan ulaşabilirsiniz.

Son olarak, sevgili takipçilerimiz, bunca yıldır bizimle olduğunuz ve esirgemediğiniz desteğiniz için sonsuz teşekkürler. Hep birlikte nice sekizinci yaşlara, nice edebiyat dolu yıllara!

Sayfa: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 216