Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - poe

Sayfa: 1 [2]
16
İsim konusu göreceli bir kavram. Muhammed ismi dini bir isim ama 1500 yıldır kullanılıyor, İskender yada Aleks ismi 2300 yıldır kullanılıyor, Mali gibi bir isim Mehmet Ali'nin değil aynı zamanda Muhammed Ali'nin kısaltılmasıdır.
Türk destanı Oğuz Kağan bilmem kaç yıllık destan, Oğuz ismini de kağan ismini de hala kullanıyoruz. Çocuklarının adı Gün Ay Yıldız diye gidiyor...
Yeni nesil çocuklara Şaban, Ökkeş, Temel gibi isimler alay konusu olduğu için konmuyor. Oysa Okkoşa ismi bir sahabe ismi. Biz çocukken "dalga geçmeyin" diye çok azar işitmiştik.
İsimlerin kısaltılması konusu Nasreddin Hoca fıkralarında "çocuğa ne ad koyayım hoca" diyen birine "Ayşe koyma kısalır Eşe olur, Eyüp koyma kısalır İp olur" der.
Türkçe fantastik yazdığınız söyleyenler nedense isim uydurmayı tercih eder.
birde mesela Tarkan gibi isimler var. Tarkan ismini uyduran Sezgin Burak Tarkan'ın kelime anlamını soranlara Tatar kanı demek diye cevap vermiş.

Yine de ekşi sözlükte fenomen olan "amanin bir turk fantazi yazmis! acaba kahraman elfin adini ne koydu? recep? hahaha" kısmını unutma...

17
Güncel / Ynt: Gölge e-dergi
« : 29 Kasım 2013, 08:13:30 »
Gölge'de 75 sayı olduk...
Bu sayının kapağı Volkan Akmeşe’nin.
Çizgi romanlar Firuz Kutal, Volkan Akmeşe, Onur Diler, Hazal Yayalar, Büşra Akbulut, Anıl Şahal, Bora Orcal’dan geldi.
Bu sayının hikâyelerini Sadık Yemni, Mehmet Berk Yaltırık, Ege Görgün, Erol Çelik, Oğuzhan Oğuz, Abdullah Derin, Can Çelikel, Onur Bayrakçeken, Öznur Baycan ve Emre Taş yazdı.
İllüstrasyonlarını Mehmet Kaan Sevinç, Naci Yavuz, Devrim Kunter, İlker Yatı, Büşra Akbulut, Ebru Baş, Erdinç Kalafat, Zeynep Zeze, Enver Gökhan Altun, Ahmet Şahin çizdi.
Bu sayıda Kemal Gökhan Gürses’le “Ya ameliyatlı yerime gelseydi” çizgi romanını, Galip Dursun’la Anadolu Korku Öyküleri 2 ‘yi konuştuk.
Yazarının kaleminden Serdar Yıldız kitabı İllet’i, Kayhan Demir Korku Kampı’nı anlattı.
2013 New York Comicon macerasını Tunç Pekmen, Black Lagoon animesini Aslan Kızılçay, 2013 yılında çizgi romandan sinemaya aktarılan filmleri Hakan Tunga Kalkan, Legend Of Korra’yı Melahat Yılmaz, Gezici Festivali Hasan Nadir Derin yazdı.
Okumak yine size düştü. Gölge'yi online okumak için
http://issuu.com/golgedergi/docs/golgedergi_sayi75
Gölge'yi masa üstünüze indirip saklamak için http://www.mediafire.com/view/26c55yfk7m5pbb1/golgedergi_sayi75.pdf Gölge e-Dergi Özgün ve özgür içerikli tam bağımsız bir yayındır. Ulaşmak için golgeedit@gmail.com

18
Duyurular / Ynt: Gölge e-Dergi KAHRAMAN dosyası
« : 21 Şubat 2013, 21:37:45 »
Katılmayı düşünenler varsa son tarih 1 mart
https://www.facebook.com/events/513844048645839

19
Televizyon / Ynt: Bugün hangi diziyi izlediniz?
« : 27 Ocak 2013, 10:13:13 »
Last Resort sonunda bitti, Fringe'in finalini de aynı gün izlemek varmış.  İki diziden de daha iyi finaller bekliyordum. American Horror Story'nin 2. sezonuna başlayacağım bugünde.

20
Çizgi Roman & Manga / Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
« : 27 Aralık 2012, 22:00:29 »
türkçesini okuma şansı yakaladığımız 6 sayılık Volto Nascosto'nun yaratıcısı Gianfranco Manfredi
7 sayı desek ne olur?

21
Aklıma ilk gelen şey "bir vampir asil olmalı"dır.

22
Duyurular / Gölge e-Dergi KAHRAMAN dosyası
« : 17 Aralık 2012, 20:49:23 »
Gölge e-Dergi olarak ara sıra dosya hazırlamayı seviyoruz. Belki dosya hazırlamak sosyal olmamız için bir ortam da hazırlıyor. Yine de size sormadan edemeyeceğim.
Konu başlığı (Benim) KAHRAMAN(ım) olan bir dosyada okuduğunuz kitapların, izlediğiniz filmlerin, oynadığınız oyunların (Benim) KAHRAMAN(ım) dediğiniz karakterlerini yazabilir misiniz Gölge için?
1 Mart'a kadar süremiz var.
Dergi yayın tarihi 1 Nisan (e-dergi diye hakir görmeyin biz ancak 1 ayda hazır ediyoruz dosyalara gelen yazıları) Dosyayı Kayra Keri Küpçü ile birlikte hazırlıyoruz.
Kimin ne yazıp çizeceğine bakmak isterseniz Facebook'ta bir etkinlik sayfası yapıp kahraman isimlerini alıyoruz. (Kendi kahramanımı yazacağım-çizeceğim kısmını dikkate almayın. O konuda henüz bir kararımız yok. )
İletişimi bu başlık altından, facebook sayfasından yada hayalsaati@gmail.com'dan kurabiliriz.
Kolay gelsin...

 :fight:

Sayfa: 1 [2]