Bence yemek fotoğrafını paylaşmanın, (bir ritüel olarak) kişilik bazında yadırganacak bir durumu yok. Daha önce yapmışlığım var mıdır, hatırlamıyorum. Ama şunu diyebilirim: Bu bir sorun değil, bir sonuç.
Hayatın bireyler arasında yarışa dönüşmesinin bir sonucu. Yarıştan kastettiğim en temel insani içgüdülere kadar gidiyor ki cinselliğe varıyor. Bu yarış aslında hep vardı fakat şu anki "sistem", bunun form değiştirmesine neden oldu. Peki bu kulvar amacına uygun mu?
İnsan, soyunu devam ettirmek için çeşitli duygular geliştirmiştir. Bunlar, hayatta kalmaktan kendine eş bulmaya kadar gibi birçok amaca odaklıdır. Yani yarışı önde tamamlamaya...
Bu olay bence de kendi reklamını yapmaktır. Bu kişileri yadırgayamam çünkü tamamen etki-sonuç odaklı bir davranış. Ama bu kişiler hakkında yorum yapılabilir. Mesela bu kişiler, kendilerini özel olarak tanımlayacak bir yönünü keşfedememiş kişiler olabilir. Belki de "lüks yemekler" para ile, para ise güç ile ilişkilendirilebilir. Bu da kişinin ilkel duygularının bir tatmini olarak görülebilir. Ama bunda bir art niyet görmüyorum. (İstisnalar tabii ki olabilir.) Açıkçası ben de hoşlanmıyorum ama insanı insan yapan bu çeşitli bakış açıları.
Laf çorbamı, zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkürler