Denna serinin hayranları arasında çok sevilen bir karakter değil zaten gördüğüm kadarıyla. Yani ara sıra Kvothe'nin düşüncelerine kapılıp sempati duyuyorsunuz ister istemez, ama pek hayranı olan yok. Gerçi kadın okurlar arasında seven daha çok olabilir. "Güçlü kadın karakter" çünkü. Hatta bazılarının "kendini Kvothe'nin kollarına atmıyor diye sevmiyorsunuz di mi" gibi gereksiz bir tribe girdiklerini de gördüm bu konuda.
Ben ilk kitabın basım kalitesiyle ilgili birşeyler söylemek istiyorum(4. baskı). Acaba internetten satılan kitapların ucuz olmasının sebeplerinden biri mi bu durum, yoksa kitapçılarda satılanlarda da aynen böyle mi diye merak ettim.(Belki bana denk gelmiştir tabii.) Şöyle ki:Kitabın kapağındaki resim ve yazılar piksel piksel. Çözünürlüğü düşük görsellerin büyütülmüş hali gibi. Önce bunun tasarımla alakalı olduğunu düşünmüştüm ama ikinci kitapta böyle bir durum yok. Herkes için aynı öneme sahip olmayabilir bu elbette ama beni rahatsız etti açıkçası. Ayrıca kitabın içindeki yazılar çoğu sayfada oldukça silik, okunmayacak düzeyde değil ama bir koyu bir açık öyle gidiyor nedense. Son olarak, daha önce hiç denk gelmediğim birşey dikkatimi çekti. Kitabın 366. sayfasında "üzereydim" kelimesinin son dört harfi elle yazılmış gibi. Silik hatta hiç çıkmamış kelimeler her kitapta olur ama el yazısı gibi olanına denk gelmemiştim. Teknik olarak mümkünmü elle düzelterek basmak bilmiyorum. Sonuç olarak kitabın şanssız bir kopyasına denk gelmiş olabilirim. Umarım herkeste durum aynı değildir.
Korsan değildir diye düşünüyorum. Çünkü yayınevinin kendi satış sitesinden aldım kitapları. Oradan aldığım birçok kitap oldu ancak şu ana kadar bu kitap haricinde bu tarz bir sıkıntı yaşamadım. Talihsiz bir baskıya denk geldim sanırım. Değiştirme gibi şeylerle uğraşmak istemiyorum, hem serinin o kitabını hem de diğer iki kitabını bitirdim zaten.