Fazla sayfa yazar için de okuyucu içinde büyük zorluk, bunu kabul etmek gerek.Ama asıl mesele yazırın bu konuya bakışı ve tercihinin ne olacağı sanırım. Uzun olması nedeniyle birçoğumuzun okumadığı halde en azından saygı duyduğu Zaman Çarkı Serisi'ni mi yoksa -örneğin- severek okuduğumuz Salvotore'nin kitaplarını mı yazmış olmak isterdiniz?
Benim anladığım kadarıyla eserlerden beklenen kelim sayısı şöyleKısa Hikaye: en fazla 2000Novella: 10000 civarıRoman: 100000-120000 civarı. Destansı Fantastik ise 250000 civarı kabul ediliyor.
Alıntı yapılan: anduril - 08 Şubat 2012, 12:19:16Fazla sayfa yazar için de okuyucu içinde büyük zorluk, bunu kabul etmek gerek.Ama asıl mesele yazırın bu konuya bakışı ve tercihinin ne olacağı sanırım. Uzun olması nedeniyle birçoğumuzun okumadığı halde en azından saygı duyduğu Zaman Çarkı Serisi'ni mi yoksa -örneğin- severek okuduğumuz Salvotore'nin kitaplarını mı yazmış olmak isterdiniz? Hocam hep çevremden duyarım "Zaman Çarkı çok uzun o yüzden okumuyorum" tipinde cümleleri. Böyle düşünenlerin düşüncelerini değiştirmek için elimden gelenide yapıyorum. Zaman Çarkı'nı bir okusan Salvatore ile kıyas kabul etmeyeceğini sende görürüsün.
Katılmadığım çok fazla fikir gelmiş yaşasın Alıntı yapılan: TurkceBKF - 08 Şubat 2012, 09:54:19Benim anladığım kadarıyla eserlerden beklenen kelim sayısı şöyleKısa Hikaye: en fazla 2000Novella: 10000 civarıRoman: 100000-120000 civarı. Destansı Fantastik ise 250000 civarı kabul ediliyor.Amerikan Bilim Kurgu ve Fantezi Derneği Nebula Ödülleri için oluşturmuş olduğu (ve aşağı yukarı tüm dünyaya uyan) sözcük sayısını şöyle sıralıyor:Roman: 40.000 üzeriNovella (Uzun öykü diye de geçer Türkçe'de): 17.500 - 40.000 arasıNovelette (Öykü diye de geçer ama tam Türkçe karşılığı yok): 7.500 - 17.500Short Story (Kısa Öykü): 7500 altı
...Bu arada Yüzüklerin Efendisi'nden kesilebilecek o kadar yer var ki. Ben 2001: Space Odysey'i izlediğim zaman hissettiğim gibi hissediyorum Yüzüklerin Efendisini okurken. Bir ilk eser ama artık yıllar geçti ve onun bize anlatmaya çalıştığı şeyler popüler kültürün parçası oldukları için anlatılması gerekmiyor. Eğer 2000ler sürümü çıksa çok ama çok kısa olabilir ve anlamından bir şey kaybetmez. Hoş böyle bir şeyi teklif etmiyorum...
Kitap sektörü popüler eserlerden kazandığı parayı daha rahat kullanabilmeyi başladığında, yani sektör zenginleştiğinde; bu tarz uzun kitapları basmak da kolaylaştı. Eskiden bu şekilde bir kitabın basılması durumunda, eğer maliyet karşılanmazsa yayınevi çok zor anlar yaşayabiliyordu. Fakat artık bir kitap maliyetini karşılamıyorsa; bastıkları diğer onlarca kitaptan zaten kat be kat çıkartıyorlar her halükarda o parayı.