bölüm 1 === çok uzaklarda
Ağlıyordu Almira. Yine gece yarısı korkunç bir kabusla uyanmıştı ve çok korkuyordu.Rüyasında annesini görmüştü.Arkasında raflardaki tozlu resimler kalmıştı yalnızca.Almira'ya yıllarca dadılar bakmıştı. Babasınn işleri yüzünden de sürekli oradan oraya taşındıklardan hiç doğru düzgün arkadaşı olmamıştı.
Son zamanlarda gece rüyasında sürekli annesini görüyordu. Annesinin "Bana gel Galeçya " diye bağıdığını duyuyordu. Ama kalktığında hiçbirşey hatırlamıyordu. Bu da çok sinir bozucuydu.
Kalktı ve oturdu.Ağlıyordu hala.Artık böyle rüyalar görmek istemiyordu. Ne olurdu annesi ölmemiş olsaydı ? Onu tanımayı çok ama çok isterdi..
"Anneniz hala yaşıyor Galeçya." dedi bir ses. Almira dondu kaldı.Hiçbirşey söyleyemiyordu.Korkudan kaskatı kesilmişti. Sonra konuşanı gördü.
Yabancı baştan başa bembeyazdı.Upuzun bir boyu vardı ve yere doğru dökülen beyaz bir elbise giymişti.Upuzun saçları bembeyaz olmasına rağmen, hiç de yaşlı durmuyordu. Saçlarının arasına sim gibi tanecikler serpiştirilmişti; ama Almira'nın şaşkınlığı onlarla ilgilenmesini engelliyordu.Kadının başında zarif bir taç vardı.Onu çok akıbetli gösteriyoru.
"Benden korkmayın."dedi yabancı."Size zarar vermeye gelmedim." Sesi yumuşacıktı.Sanki onu duyuyormuş gibi değil de, içinden geliyormuş gibi hissediyordu.Dilara rahatladı.Korkusu geçmişti.Kadının sesi ona güven veriyordu."Sen kimsin?" diyebildi.
"Gelin size göstereyim" dedi. Almira kalktı ve pencerenin kenarına, yabancının gösterdiği yere gitii."yukarıdaki yıldızları görüyor musunuz? İşte tam şurada, kuzeye bakın parlak olan.İşte ben O'yum."Almira dudak büzdü.
"İnanmıyor musunuz? Ama ben gerçekten Kutup Yıldızı'yım.İsterseniz diğer yıldızları da çağırayım, arkadaşlarımla tanışın."
"Hayır, hayır istemiyorum.Bana hemen buraya nasıl ve neden geldiğini anlat. Ve...bana..neden annemin yaşadığını söylediğini.."
Almira'nın gözleri doldu ve kadının yüzü karardı."Sevgili Galeçya..Sizi doğduğunuz günden beri izliyoruz.Annenizi de gözlemiştik.Anneniz, bizim kraliçemizdi.Benimle gelin.Size herşeyi anlatacağım.
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Burada kadının Almira'ya ülkesini anlatması gerekiyor(fazla mı uçuk oldu
)harap ve bitap bir ülkeyi. aklımda bir taslak var, ama nasıl bir yer oluşturabiliz, birlikte bakalım. VE yanlışlarım varsa söyleyin lütfen.
eee nasıl buldunuz benim dandirik hkayemin ilk bölümünün başını ???