Sopa. Evet sopa da önemli bir silahtır. Yenilmez Musaşi bile bir sopa ustasına yenilmiştir.
Zaman Çarkı'nda tarihin en büyük kılıçustası olan Jearom'un yalnızca bir kez, değnekli(quarterstaff) bir çiftçiye yenilmesi...
Yazar Musaşi Usta'ya gönderme yapmış bence

Aslında öyle bir çağda, öyle bir dünyada yaşasaydım gerçekten kullanmayı öğrenmek isteyeceğim ilk silah, sopa olurdu. Çünkü mızrak, pole axe , halberd, bec de curbin ve pole flail gibi silahların kullanımı hep sopa temeline dayanıyor.
ronin47; Lantern shield çok acayip bir şeymiş gerçekten. Salvador Dali ressam değil demirci olsaymış böyle bir şey yaparmış sanki
Pole flail'den söz etmek istedim şimdi. Bu silahla ilgili bir video paylaşmıştım kılıçlarla ilgili başlıkta ama olsun

Pole flail, peasant flail diye de geçer, Okinawan kobudo adlı sanatta da "kurunma bo" adıyla. Yani aynı silah formu Avrupa'da da, Asya'da da kullanılmıştır. Aslen bir tarım aletidir, fakat savaşta da işe yaradığı fark edilince (özellikle zırhlı rakiplere karşı) bir silah haline gelmiştir. Bir sırığın ucuna serbest hareket eden bir kütlenin eklenmesiyle oluşur.
En önemli avantajı: Rakip saldrunuzu bloklasa bile, sırığın ucundaki serbest ağırlık bu bloku kolayca aşıp rakibe zarar veriyor. Aynı zamanda bu silahı kullanan kişinin tam olarak hangi yönden ve ne şekilde saldıracağını kestirmek de güç.
Kullanımı:
bir fetchbuk'taki anlatımların canlandırılmasıkılıç ve kalkan kullanan bir rakibe karşıEk olarak,
Dark Sun dünyası için de çok uygun bir silah pole flail.