Sana önerebileceğim sıralamada gençlik kitapları koymamaya özen gösteriyorum. Böylece dil biraz yorabilir ama işe buradan başlamakta çok yarar var.
Percy Jackson Ve Olimposlular ( Ve devamını öneririm. Seri bana göre fantastik kurgu değildir ama harika bir hazırlıktır. O yüzden öncelikle bundan başlamanı öneririm)
Miras Döngüsü ( Kısa ve harika bir seridir. Başlangıç için uygundur.)
Unutulmuş Diyarlar (Dili en hafif ve en aksiyonlu serilerden. Seni kendine çabuk bağlayacaktır)
Ejderha Mızrağı ( Hayatımda şuana kadar okuduğum en harika seridir. Karakterleri ve yaratılan Dünya eşsizdir )
Karabüyücü Serisi (Kitaplarını bulman çok zor ama okumadan geçme diyebileceğim ve fantastiğin temel taşı olan büyü sisteminin detaylı işlendiği bir seri, çok güzeldir )
Tolkein'in tüm türkçe kitapları (Neden başta bunu söylemedin diyebilirsin ama bazı seriler ustalaşılmadan okunulmamalı)
Gedik Savaşları ( Güzel bir seridir. İlk dört kitabı dışındaki kitapların okunulması önerilmez ama bence okumak harika bir tecrübe )
İblis Savaşları (Unutulmuş Diyarlardan sonrada okunabilir )
Ölüm Kapısı (Bu seride fantastikte hiç alışık olmadığımız harika bir sistem var çok beğeneceksin)
Veeee Zaman Çarkı (Dünyadaki en güzel fantastik seri makamına çoğu kişi tarafından uygun bulunmuştur. Ama kimsenin hemen okuması önerilmez çünkü hem diğerlerine göre harikadır hem de bir birikim ister)
Sana önerdiğim serileri verdiğim sırayla okumanı öneririm çünkü kendim test ettim Ayrıca forumda okuma listeleri detaylı olarak bulunmakta
Not: Aynı dertten muzdarip başka bir üyeye yardım için attığım mesajdan alıntıdır