gerek "tek güç kullanan erkek" olması, gerekse aralarında büyümese bile ailer'e lider olmasıyla Rand karakteri "Muad'Dib" karakterinin kopyası olmuş. Kitaptaki Dune aşırmaları ayrıca "Suyum Senindir" anlayışı ile de kendini gösterir. Ayrıca çok eşlilik de "Dune" Serisinde işlenmiştir. "Kırılma" denilen olay "Ejderha Mızrağı"nın Afeti'ni andırmakta. Şer gibi görünen hayır olması nedeni ile. Bu kitaptaki aşırmaları sayfalarca sayabilirim, ama pek gerek yok. Ailer'in geçmişi şu ana dek gördüğüm tek orjinal kısım oldu. Savaşçılara dönüşen çingeneler uçuk bir düşünce.
Alıntı yapılan: dekadans - 21 Mayıs 2013, 09:38:45Fantastik Edebiyat türünde tüm eserler Yüzüklerin Efendisi'nden aşırmadır ayrıca, değil mi?Tüm eserler demek yanlış olur. Ama birçoğu dersek daha doğru bir yaklaşımda bulunmuş oluruz. Zaman Çarkı gibi kült bir seri de dahi LotR aşırmaları var, yok değil.
Fantastik Edebiyat türünde tüm eserler Yüzüklerin Efendisi'nden aşırmadır ayrıca, değil mi?
Ancak çoğu fantastik eseri derinlemesine incelediğinizde çoğunun kutsal kitaplardan, mitolojilerden, efsanelerden, destanlardan, tarihteki önemli olaylardan, önceki belli başlı yapıtlardan (vesaire vesaire...) yüklüce etkilendiğini görürsünüz.
Kitaptaki Dune aşırmaları ayrıca "Suyum Senindir" anlayışı ile de kendini gösterir. Ayrıca çok eşlilik de "Dune" serisinde işlenmiştir.
"Kırılma" denilen olay "Ejderha Mızrağı"nın Afeti'ni andırmakta. Şer gibi görünen hayır olması nedeni ile.
gerek "tek güç kullanan erkek" olması, gerekse aralarında büyümese bile ailer'e lider olmasıyla Rand karakteri "Muad'Dib" karakterinin kopyası olmuş.
Beyler yeri midir bilmiyorum ama Zaman Çarkı'nın uzun süredir adını duyarım ama bende hep Ejderha Mızrağı tarzında bir kitap çağrışımı yapmıştır. Yanlış anlaşılmasın Ejderha Mızrağı'nı da severim ama Zaman Çarkı'nı birkaç yerde Buz ve Ateşin Şarkısı ve Kralkatili Güncesi ayarında bir kitap olarak bahsedilirken de gördüm. Aranızda önyargılarımı yıkmamı sağlayacak yukarıdaki yoruma katılabilecek beni bu serinin içine itebilecek arkadaşlar varsa lütfen yorumlarını esirgemesinler.
Alıntı yapılan: sleepingforest - 02 Haziran 2013, 03:10:59Beyler yeri midir bilmiyorum ama Zaman Çarkı'nın uzun süredir adını duyarım ama bende hep Ejderha Mızrağı tarzında bir kitap çağrışımı yapmıştır. Yanlış anlaşılmasın Ejderha Mızrağı'nı da severim ama Zaman Çarkı'nı birkaç yerde Buz ve Ateşin Şarkısı ve Kralkatili Güncesi ayarında bir kitap olarak bahsedilirken de gördüm. Aranızda önyargılarımı yıkmamı sağlayacak yukarıdaki yoruma katılabilecek beni bu serinin içine itebilecek arkadaşlar varsa lütfen yorumlarını esirgemesinler.Az çok iki seriyi de okumuş biriyim ve şunu net bir şekilde söyleyebilirim; Zaman Çarkı sadece benim gözümde değil, bu türle içli dışlı olan hemen herkes için "ağır taş" konumundadır, Buz ve Ateşin Şarkısı derinliğindedir. Ejderha Mızrağı benim gözümde sıradan bir seridir. Evet, okuması eğlencelidir ama bir yere kadar. Zaman Çarkı çok daha geniş kapsamlıdır, detaycıdır, dikkat gerektirir.