Serinin 3.kitabı olan Abaddon Geçidini yeni bitirdim, hakkında neler konuşulduğunu merak ediyordum, anlaşılan seri rıhtımda çekiciliğini kaybetmiş

Oysa herşey daha yeni başlıyor, uzak ara ilk üç kitabın en iyisi, mars, dünya, kuşak ve olmazsa olmaz Holden ve ekibi yine promotolekülle alakalı bir durum ortasında ki bu sefer protomolekülü daha fazla anlama ve çözme şanları var tabii daha büyük problemlere sebep olma potansiyelleri de

Serinin genel sorunun olay örgüsünün yavaş akması olduğunu düşünüyorum, bir uzay operası için çok fazla politik hamle, bireysel iç hesaplaşma, vicdan muhasebesi okuyoruz, bunlar asla sıkıcı bir şekilde anlatılmıyor hatta evreni ve onun genel yapısını hem fiziksel hem politik gözünüzde canlandırmanıza katkı sağlıyor, sağlıyor tamam da ben ille de uzaylılar diyorum, ve onlar kim ne yapıyor dertleri ne diyorum, onlarla ilgili her kitapta gıdım gıdım bilgilenmek biraz asap bozucu, ilk iki kitabı bu konuda kısa tek bir cümle ile özetleyebilirim, işte bu kitap da o gıdım gıdım bilgi bir paragrafa çıkıyor

ve ilerisi için sonsuz sayıda olasılığa kapı açıyor
her zamanki gibi farklı karakterlerin gözünden anlatılıyor hikaye, Holden ve ekibi dışında 3 yeni karakterimiz var, biri çok ilginç çünkü metodist bir rahip ve sayesinde biz uzaylıların varlığıyla yüzleşmenin din ve inanç üzerindeki etkilerini de tartışma fırsatı yakalıyoruz, üst paragrafta şikayet ettiğim evrenin genel ortamına din de bir halka olarak eklenmiş oluyor; bu konunun derin denecek seviyede işlendiğini ve altının boş bırakılmadığını düşünüyorum her ne kadar action dilensemde bu tarz da herşeyin yerine yerleşmesini daha çok sağlıyor, nasıl bir evrense 3 kitap 1500 sayfa da hala yerleşemedi

…
yeni karakterler de gayet derin işleniyor ve onları çok iyi tanıyabiliyorsunuz sebeplerini anlayabiliyorsunuz, sabit karakterlerimiz için bu durum geçerli değil, rocinante’nin ekibi bu derinliğin dışında bırakılıyor, Holden için bile hala gizemli tarafları var, bu durum ilerde başımıza ne işler açacak merak ediyorum yada vazgeçtim etmiyorum ne kadar az kişisel hesaplaşma o kadar çok ben

Olayın “bilim” kısmının ise serinin genelinde olduğu gibi çok iyi kotarıldığına ve hikayeye yedirildiğine inanıyorum, özellikle yerçekimi, itiş ve dönüş kurgusu için sert bilimkurgu diyebiliriz
Spoiler vermeden bu kadar laf gevelenebiliyor, seriden feyz aldım çok laf az gizem çözme:)