Bugün itibariyle 4 aylık süreç sona erdi ve kitabı bitirdim. 4 ay sürmesini ben istedim, yoksa sürükleme konusunda herhangi bir sıkıntısı yok kitabın. İyi ki de öyle yapmışım. Brandon Sanderson gerçekten zeki bir yazar. Gerçek hayatta gördüğü ince ayrıntıları çok iyi işlemiş. Hayatın bazı durumlarını tahlil edip kitabına güzelce göze batmayacak şekilde aktarmış. Shallan kısımlarında ki âlimce tartışmaları bazen gözüme batsada bunun üstünü kapayacak şekilde bahanelere açık alan bırakmış.
Son bölümlere doğru heyecanı doruğa taşıyıp kitabı malesef bugün itibariyle bitirmeme sebep oldu. Gerçekten Elantris'ten bu yana gösterdiği gelişimi farkettim. Hele ki son noktada, tam son olmasa da patlattığı bombalar soruları cevaplıyor ancak farklı sorular doğurarak seriyi takip etmemizi garanti altına alıyordu. Genel olarak iyi kitaptı güzel kitaptı, Sanderson abimizin eline sağlık ama Patrick Rothfuss ile atışmalarında yanlı olduğum taraf Rothfuss'tur.

Edit: Parekılıçları'nı ilk başta ingilizce sanıp öyle okumuştum. Türkçe olduğunu buradan öğrendim ama okunuşu hoşuma gitmediği için ingilizce şivesiyle okumaya devam ettim. Bence sizde öyle yapın türkçe gibi okumak yoruyor insanı.