Bildiğimiz anlamda insan deneyimi kökten değişir. Ona bağlı kültürün duraklamasıyla beraber, insanlık büyük bölümü organik olan insanımsı-makinelere evrilebilir.
Üsttekilere ek olarak, ben de mizahi olmasa da yayında da bahsettiğim Galip Tekin'in Tuhaf Öyküler'ini tekrar şiddetle öneriyorum. Senelerce farklı dergilerde çizdiği bu öykülerin toplandığı 3 kitap var şu anda, devamı gelir mi bilmiyorum. Herhalde anlatmak için söyleyebileceğim en net şey edebiyatta "tuhaf kurgu" dediğimiz türe yakın olduğu, adından da beli olduğu gibi. Bir ara Acayip Hikayeler adıyla televizyona da uyarlanmış, fena olmasa da birkaç bölümden sonra iptal edilmişti. Zaten Türk televizyonunun kaldırabileceği öyküler olmadığı açıktı bence. Fazlasıyla 18+ olduğunun da tekrar altını çizeyim.
Programın sonlarında sanat gibi bireysel uğraşlardan laf açılmıştı. Bireysel hobi ve meşgaleler insanlığı geliştirmek için kullanılabilinir. İnsana sürekli bir üreticilik ve başkalarıyla etkileşime geçerek üretken gruplalmalar oluşturmasını sağlayabilir.
Lanet! Aklımda bir şeyler dolanıyor. Ama bir türlü toparlayamıyorum