Vee uzun bir aradan sonra kitap yorumu yazarak foruma geri dönüyorum.
Kitabı Denaro Forbin'in ısrarlarıyla aldım aslında, almak gibi bir planım yoktu. Facebook'ta İthaki'nin sayfasında ilk gördüğümde şu "O, dünyanın en ünlü adamı. Sorun şu ki, Dünya'da değil." yazısıyla karşılaşmıştım ve bana fazlasıyla popülarist gelmişti, okuyasım yoktu ama dediğim gibi her şey Denaro sayesinde

Çok bilimkurgu okuyan, bilimkurgu hakkında bilgili ya da tecrübeli olan birisi değilim, belki de bu yüzden kitabı beğendim. On üzerinden puan vermek gerekirse yedi veririm ama. Eksikleri vardı yine de.
Benden önce yorum yazan arkadaşlar eksik yanlarını açıklamışlar bence, ben sadece şu noktaya değinmek istiyorum: kitapta cidden çok fazla bilimsel bilgi vardı. Benim mühendislik alanına ilgim var mesela, bu sebeple çok sıkılmadım teknik ayrıntılara girildiği zaman; ancak herkesin ilgisi olmayabilir, sıkılan insanlar olabilir. Bu yazarın en büyük hatasıydı bence.
Bunun dışında Mars'ta esir kalan bir insanın hikayesini anlatırken karaktere yoğunlaşmak daha mantıklı olurdu diye düşünüyorum, Mark Watney'in duygularına demek istiyorum. Yazar bunu da yapmamış, daha doğrusu yeterince yapamamış. Buna da kitabın en temel eksiği diyebiliriz.
Yine de okurken iyi vakit geçirdim ve sıkıldığım yerler yok denecek kadar azdı. Öneririm bilimkurgu okuyucularına