Etkinliğe insanların katılımının engellenmesi hem teknik olarak pek mümkün değil hem de gereksiz. Oy verip başlığa mesaj atmayanlar kesinlikle vardır, onların kimliğini tespit etmeye çalışmak mümkün mü bilmiyorum. Ayrıca Tarık'ın söylediği güzel bir nokta. İnsanlara zorla bir şey yaptıramazsınız, katılımın gönüllülük esasına dayandığı bir etkinlikte ceza vermek mantıksız. Katılanlara ödül verebiliriz(beğendiğiniz yorumlara +rom vermek gibi) katılımı arttırmak için, bu daha pozitif ve etkili bir çözüm olur bence.
Benim fikrimi soracak olursanız katılım şu an çok iyi, ilk etkinliğe de zamanım oldukça katılmış biri olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Nazar değmesin

Yeni kitap belli olup onun tartışması başlayana kadar başka yorumlar da gelir, tartışmalar da devam eder diye düşünüyorum.
Önerilerime gelirsek;
Biz - Yevgeni Zamyatin
Hayvan Çiftliği - George Orwell
Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi? - Philip K. Dick
Bulut Atlası - David Mitchell
Kurma Kız - Paolo Bacigalupi
Ekleme: Seri önermeyin diyoruz, etkinliğin başından beri böyle söylendi hep ama neden seri istemiyoruz ki? Ben serilerin sadece ilk kitaplarının da bu etkinlik kapsamında anketlere alınabilmesini öneriyorum. Kitabı beğenenler seriye devam eder, beğenmeyenler de en azından neden beğenmediklerini o ilk kitabı okuyup görmüş olur. Tartışmalarda da temel olarak ilk kitaptaki fikirleri tartışırız; ama sonraki kitaplardan bir şey söylemek isteyen varsa onu belirterek ayrı bir spoiler içinde belirterek söyleyebilir. Herkese soruyorum, ne dersiniz?