Kayıt Ol

Marvel Heroes

Çevrimdışı Eco

  • **
  • 143
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Marvel Heroes
« : 20 Mayıs 2016, 20:03:44 »
Sevdiğin en az bir marvel karakteri mi var? Koş!

Oyunumuz bir ARPG. İşin ustalarından, Diablo 1 ve 2'nin yaratıcılarından "yüce" David Brevik abimiz var arkasında.[*]Gerçi yakın zamanda ayrıldı :([/*] Önce çok tutmamış sonra güzel yenilikler yapmışlar, bırakmayız bu oyunu demişler ve adını da Marvel Heroes 2015 yapmışlar.[*]Bu sene 2016 oldu tabi.[/*] Ben bundan sonra oynamaya başladığım için önceki halini bilmiyorum ama başladığımdan beri gayet memnunum. FTP sistemi tam olması gerektiği gibi, para vermezsen oynarsın ama kenarda kumda falan oynarsın durumu yok. Oyunda gerçek parayı sadece karakterlerin alternatif kostümlerini almak için kullanmanız gerekebilir. Bunun için de sık sık indirimler 1 alana 1 rastgele bedava kampanyası vs. oluyor.

Oyunda şu anda seçebileceğiniz 50'nin üstünde karakter var ve yeni karakterler gelmeye devam ediyor. Level 10'a kadar her karakterle oynayabiliyorsunuz. Bir karakterle daha fazla oynamak içinse o karakteri satın almalısınız.[*]Bizim zamanımızda yoktu bunlar. 10 tane karakter vardı onlarla level 10'a kadar oynayabiliyorduk, ilk karakterimizi de onlardan seçebiliyorduk sadece.[/*] Oyuna ilk başladığınızda bir tane karakteri bedavaya alma hakkınız oluyor.

Her login olduğunuz gün için hediyeler alıyorsunuz ve 2. günde 400 eternity splinter hediyeniz var. Nedir bu eternity splinter(ES)? Karakter satın almak için bu para birimini kullanıyoruz. Karakter fiyatları 200, 400 ve 600 ES arasında değişiyor. Bu fiyatın kesinlikle karakter kapasitesiyle alakası yok. En güçlülerinden Scarlet Witch 200 ES mesela. Yeni gelenlerin fiyatı 400 ES oluyor, 600 ES olanlar ise Spider-Man gibi daha popüler olan karakterler.[*]diye düşünüyorum, ben de çok şeyapamadım[/*] Bir de Diablo3'teki follower benzeri team-up'larımız var. Mesela Venom'la oynuyoruz, "dostumuz" Parker'ı çağırıp gel 2 yumruk da sen salla diye yanımızda sürükleyebiliyoruz. Bunun için de yine ES harcamamız gerekiyor tabi. Yalnız ille de şu team-up'ı alacağım demiyorsanız ES ya da gerçek para harcamadan alacağınız karakterler de var. Mesela bende 8 team-up olması lazım, hiç birine ES ya da gerçek para harcamadım.

ARPG demiştik fakat aslında MMOARPG olarak tanımlanıyor çünkü Diablo'daki gibi diğer oyuncuları görmek için birbirinize bağlanmanıza gerek yok zaten oyundaki herkes birbirini görüyor. Aynı grupta olmasanız da kötüleri pataklarken etrafınızda bir çok dostunuzun olduğu zamanlar olacak. Burada etrafta aynı karakterden birden fazla bulunmasından rahatsız olacaklar olabilir, onun da açıklaması var. Bu arkadaşlar paralel evrenlerden. :) Hatta bunun da farkındalar. Oyun içinde karakterler yanlarındaki diğer karakterlere laf atıyorlar, ki bunlar çok hoş düşünülmüş. En azından Deadpool'unkileri bir dinleyin derim. Oynadığınız karakter "kendisiyle" karşılaştığında ise bunu anladığını belli ediyor. Örneğin Blade, "Another daywalker, another me! It must be an illusion" şeklinde bir tepki veriyor.

Oyunu oynamak için uzun süreler başında oturmanız gerekmiyor. Midtown'da 5 dakika çeteleri, yaratıkları pataklayayım da insancıkları kurtarayım diyebilirsiniz mesela. Level sınırına ulaştıktan sonra da sıkılmadan oyuna devam edebiliyorsunuz, bir çok seçenek var ve yenileri eklenmeye devam ediyor. Marvel filmleriyle eş zamanlı yeni modlar, etkinlikler vs. bile ekleniyor.

Mesela şimdi Civil War zamanı! https://marvelheroes.com/ adresinden REDEEM KEY kısmına TEAMCAP ya da TEAMIRONMAN yazarak iki kahramandan birini kazanabiliyoruz. [*]Böyle reklam gibi oldu ama bunu yapmam lazımdı. Bu şekilde ya da sadece oyuna girerek ne team-up'lar ne karakterler verdiler zamanında.[/*] Etkinliğin asıl kısmı ise oyunda, tarafımızı seçiyoruz ve görevler yaparak tarafımıza puan kazandırıyoruz. Günde 2 kere sıfırlanan puan durumu var, kazanan taraf etkinliğe özel hediyelere sahip oluyor. Kaybeden tarafa da bir teselli var mı bilemiyorum çünkü başladığından beri Anti-Registration tarafı kazandı. 8)

Oyunun hikayesi başarılı ve hikayedeki videolar da çok kaliteli, hele bir açılış var ki şuradan izleyelim hemen.

Bana göre oyunun en güzel yanı, sadece kendine ait bir oyunu olmayan karakterlerin hayranlarıyla bu karakterleri bir oyunda buluşturması. Bir de arpg olduğu için süper kahraman olduğumuzu daha çok hissettiriyor. 50 adamın arasına girip çıkmalar, bir vuruşta herkesi bayıltmak falan...

                                         
Rabbul samae, fecal rajae
Fe aynaha aral hayati
Ati elaica men hazal caouni
Arjouca rabbi, labbi nadae

Çevrimdışı Mora

  • *
  • 6
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Marvel Heroes
« Yanıtla #1 : 20 Mayıs 2016, 23:09:24 »
Yaklaşık 1 yıldır oynuyorum ve kardeşimin ısrarı üzerine başladım. Biraz ön yargılı yaklaşmıştım başlarda ama Brevik gerçekten şahane bir iş çıkarmış. Yalnız beni biraz erken sıktı ama bunun kesinlikle oyunla alakası yok. Şöyle ki, ben tek karakterle özdeşleşmeyi seven ve vaktini sadece ona ayıran bir adamım. Diablo'da barbar, WoW'da death knight vs. gibi. Bunda da içimdeki x-men sevgisinden ötürü ilk karakterim Colossus'la maceraya atıldım. Ancak koskoca Marvel evreni' 50+ kahraman olunca oyun tek karakterle yürümek için fazla kısa ve boş geliyor. Çünkü oyundaki grind sistemi gayet kolay. Yani 1 karakterinizi iş yapar hale getirmek çok vaktinizi almıyor. Bunun da sebebi tabii ki tek karaktere aylarınızı vermeyin hepsini oynayın marvel kazan siz kepçe mantığı. Bakıldığında çok doğru bir mantık. Ama çok büyük bir marvel fanatiği olmadığımdan (inhumanlar gelirse işler değişir tabii :) ), ve bahsettiğim tek karakterle değil aylarımı, yıllarımı geçirmeyi sevdiğimden bir yerden sonra yapacak bir şey bulamaz oldum. Ama ücretsiz bir arpg olarak gayet başaralı bir oyun. Eco uzun uzun yazmış eline sağlık. Sadece tek karakter  saplantısı olan benim gibi arkadaşlar için öden belirteyim dedim. Ha buarada hala açıp oynarım. Eskiden her gün girerken şimdi haftada bir girip bir bakıp çıkıyorum. :)

Çevrimdışı Eco

  • **
  • 143
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Marvel Heroes
« Yanıtla #2 : 21 Mayıs 2016, 21:20:11 »
inhumanlar gelirse işler değişir tabii
Yakaladım! Bu sene gelecek herolar arasında Black Bolt var. Geri kalanlar: Angela, Nick Fury, Ultron ve Beast.
                                         
Rabbul samae, fecal rajae
Fe aynaha aral hayati
Ati elaica men hazal caouni
Arjouca rabbi, labbi nadae