"Dünya kupasından sonra vakit kalmayabilir, geçen sefer maç beş gün sürmüştü."dedi Mrs Weasley."Vay-umarım bu seferde o kadar sürer!"dedi Harry hevesle."Eh umarım sürmez," dedi Percy işkolik bir tavırla. "İşten beş gün uzak kalsam dosya tepsimin ne durumda olacağını düşünüyorum da, içim ürperiyor.""Evet, yine birisi içine ejder pisliği bırakabilir, değil mi, Perce?"dedi Fred."O, Norveçten gelen gübre örneğiydi!" dedi Percy, yüzü bir hayli kızararak. "Kişisel bir şey değildi!"Fred, "Kişiseldi," diye fısıldadı Harry'ye, masadan kalkarlarken. "Biz gönderdik."Harry Potter ve Ateş Kadehiburayı okuduktan sonra dakikalarca gülmüştüm
harry potter and the goblet of fire kitabında en komik sözlerinden biri maalesef çeviri kurbanı olmuş harry potter kahramanı. kitabın 13. bölümünde orijinal konuşma şu şekilde geçmekte:--- spoiler ---lavender brown: "oh, professor, look! i think i've got an unaspected planet! oooh, which one's that, professor?"profesor trelawney: "it is uranus, my dear."ron: "can i have a look at uranus,[*]your anus[/*] too, lavender?"--- spoiler ---ron'un cümlesi malesef "ben de uranüs'e bakabilir miyim, lavender" şeklinde çevrilmiş ve bu lafın üstüne trelawney'nin neden kızıp bir sürü ödev vermiş olduğunu anlamam ise ancak 4. okuyuşuma denk gelmiştir.(p esittir np, 25.10.2011 21:58 ~ 22:00)