Sana katılmıyorum ayrıca Yöneticimiz Amras Ringeril'in yaptığı şu araştırmayı okumanı öneririm. C.S. Lewis gibi birinin eserini Rowling ve bir (Adını şu an hatırlayamadığım) Erkek Çocuğu'nun kitabı ile nasıl karşılaştırıyorsun hayret ediyorum.
Okudum hemde hepsini onlarca kez okudum ve Narnia Günlükleri'nin daha iyi olduğunu söylüyorum. Ve Sen Rowling'i nasıl Fantazya'nın öncülerinden olan Lewis Usta ile nasıl karşılaştırıyorsan ben de öyle küçümsüyorum.
Ayrıca "Alacakaranlık Saçmalığı" dediğin şeyi benim de pek sevdiğim söylenemez.
Ve şunu söylemeliyim burada ve noktayı koymalıyım yazıma;
Nice kitap var ki hak ettiği değeri alamıyor ve yine nice kitap var ki hakettiği değerin kat ve kat üstünde değer alıyor.
Önerdiğim yazıyı okuduysan orada şöyle bir şey yazar
Bir de Rowling kimden etkilenmiş merak ediyorum.
Not: Ben Narnia'nın çok sıkı bir Fan'ı değilim sadece düşüncelerimi söylüyorum.
Bu yazıların hepsinin altına imzamı atıyorum, mükemmel bir şekilde açıklamışsın Elendil, bize bir şey kaşmamış tebrik ederim.

Herkesin sevdiği eserler, seriler farklıdır. Ben de deli bir Narnia hayranı değilim, bütün kitaplarını okumadım hatta Harry Potter kitaplarının dili, akışı benim daha çok hoşuma gider. Ama bu demek değildir ki Harry Potter kitapları Narnia'dan daha başarılı, daha özgün. Yüzüklerin Efendisi ve Narnia serisi fantastik edebiyatın başlamasını sağlayan iki büyük eserdir. Şu anda yazılan bir çok eserin ilham kaynağıdır. Ben daha Yüzüklerin Efendisini bile okumadım ama bildiğim bütün eserlerin babası olduğunu bilir ve saygı duyarım.
Anladığım kadarıyla ectoras, kitapların içerikleri, yazılış tarihleri ve perde arkaları hakında fazla bir bilgin yok. Olsaydı Rowling'in kendi ağzından "Harry Potter'ı yazarken LOTR ve Narnia'dan esinlendim" itirafını duymuş olurdun.